Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Poprava podnikatele! Z vraždy je obviněn Dejdarův švagr!

4. dubna 2013
18:19

Martin Dejdar je zdrcen! Z vraždy zámožného českého podnikatele Petra Vlacha (†72), který byl unesen ve Francii a jeho tělo nelezli v Itálii, bylo obviněno pět mužů. Jeden z nich je jeho švagr, informoval web extra.cz.

Vlach byl šestého března unesen na jihu Francie. Policie našla jeho tělo až počátkem dubna v lese v italském Jižním Tyrolsku. Bylo pohozeno v lese tři týdny. Vlach měl prostřelenou hlavu ranou do zátylku. V souvislosti s jeho vraždou bylo zatčeno již pět mužů, z nichž jeden má velmi slavného příbuzného.

Švagr Dejdara zadlužil

Michael Šváb (52) z pražských Modřan je jedním ze zadržených. Jde o švagra Martina Dejdara, který s ním produkoval snímek Panství. Jeho neúspěch slavného herce neuvěřitelně zadlužil. Sám Dejdar pak Blesk.cz přiznal, že trvalo 10 let, než všechny dluhy splatil.

Za vraždu může dostat až doživotí

Policie odmítá sdělit, kdo byl z obviněné pětice mužů vrahem. Všem však nyní hrozí až doživotí za omezování osobní svobody, vydírání a vraždu.

Sám Dejdar případ svého švagra nekomentoval. „Martin je momentálně ve Spojených státech a nepodařilo se mi s ním spojit. Bohužel, je to jeho švagr, co k tomu zatím více říci... Budu s ním mluvit pozdě v noci a jeho vyjádření seženu,“ řekl Blesku hercův manažer Roman Roun.

Další oběti

Policie v souvislosti s vraždou podnikatele Petra Vlacha obvinila pět lidí. Ti si v České republice tipovali další oběti z řad bohatých podnikatelů. Vlacha vylákali do zahraničí pod záminkou obchodního jednání. Lidi, které vrazi oslovili pod podobnou záminkou, by se okamžitě měli ozvat kriminalistům na telefonní číslo 974 842 690

Kriminální minulost Michaela Švába

2001

V roce 2001 poslal Městský soud v Praze Švába podle deníku Právo nepravomocně na 6,5 roku do vězení za zpronevěru 11 milionů korun při natáčení televizního seriálu Bídníci. Šváb sliboval získat na jednu z hlavních rolí amerického herce Johna Malkoviche. Na zmíněnou částku ale uzavřel fiktivní smlouvu. Proti rozsudku se poté odvolal. Jak soud nakonec rozhodl, se včera redakci nepodařilo zjistit.

2005

Šváb skončil ve vazbě už v roce 2005. Pokusil se unést majitele prestižní stáje Horse Academy Radimovice Marka Šebesťáka, uvedl tehdy Deník. Vylákal ho na obchodní schůzku do Francie. „Místo toho skončili oba na jiném místě, a tam ho Šváb vydíral,“ potvrdil policejní zdroj informace Deníku.

Mají na svědomí i Moťovského?

Kriminalisté v rámci vyšetřování vraždy Petra Vlacha prověřují i možnou souvislost mezi ní a zmizením podnikatele Jana Moťovského v roce 2008.

hartmanice ( 2. června 2013 02:04 )

Ano, neurážet prasata, tak je třeba urazit přímo tu českou svini.Už dávno se stydím, že jsem z Čech, a ty další a další svinstva, těch českých sviní, mě to jen potvrzují.

marietherese ( 6. dubna 2013 21:10 )

Martin Dejdar za nic nemůže, není to ani jeho pokrevní příbuzný a navíc příbuzné si bohužel nevybíráme, jsou nám přiděleni. Takže házet teď špínu na Dejdara je skutečně nechutné. Mějte lidi konečně rozum!

eliska963852 ( 6. dubna 2013 18:44 )

Vy jste simplexní člověk.

gogo ( 5. dubna 2013 10:27 )

Já osobně bych Dejdarovi nevěřil ani Dobrý den...

gogo ( 5. dubna 2013 10:27 )

nomen omen ?

Zobrazit celou diskusi