Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda podnikatele Vlacha (†72): Obvinění Češi si tipovali další oběti!

Z vraždy podnikatele Vlacha obvinila policie pětici mužů, hrozí jim doživotí
Z vraždy podnikatele Vlacha obvinila policie pětici mužů, hrozí jim doživotí  (Autor: Policie ČR)
Autor: psch, ČTK - 
4. dubna 2013
15:02

Z vraždy českého podnikatele Petra Vlacha (†72) policisté obvinili pětici mužů, kterou zároveň podezírá z toho, že si vytipovávali další oběti z řad vlivných a bohatých podnikatelů. Pokud se jejich vina prokáže, hrozí obviněným doživotí.

Podle ředitele ÚOOZ Roberta Šlachty k podobnému scénáři, kdy vlivného podnikatele únosci vylákali za hranice kvůli obchodu a poté měli zabít, již v minulosti došlo. S tím rozdílem, že podnikatel nepřijel sám a smrti proto unikl.

Podle Šlachty nelze ani vyloučit, že podobným, ne-li stejným způsobem zemřel šéf Miss Jan Moťovský. Ten zmizel beze stopy v roce 2008 a jeho tělo doteď nenašli, minulý rok ho soud prohlásil za mrtvého.

Tipovali další oběti

Pětici mužů, která je obviněna z vraždy podnikatele Petra Vlacha (†72), jehož tělo našli italští policisté minulý týden, policisté podezřívají z toho, že si v Česku tipovali další oběti z řad vlivných podnikatelů.

Nechvalně slavní bratři

Mezi obviněnými jsou i bratři Skopalíkovi, kteří Vlacha nejspíš vylákali za hranice. Z francouzského Nice, kam přiletěl, ho následně unesli do Itálie, kde ho měli zabít.

Detektivové ÚOOZ v Česku zadrželi koncem března šest osob včetně údajného Roberta Kelnera. Pět z nich následně obvinili z vraždy, vydírání a zbavení osobní svobody. "Podle konkrétního podílu na trestné činnosti hrozí obviněným v případě prokázání viny až doživotní tresty," uvedl Šlachta.

Lidé, na které se skupina obrátila, se mohou policii přihlásit na telefonním čísle 974 842 690.

Video  Policie zadržela pětici mužů obviněnou z vraždy podnikatele Vlacha  - Policie ČR
Video se připravuje ...

akko ( 4. dubna 2013 18:17 )

At je to jak je to,vrazdit se nema.A za kazdou vrazdu spravedlivy trest.A spravedlivy trest?...To se u nas bohuzel stava moooooc vzacne...Republika je rozkradena a nesedi nikdo...Ale ti "nahore"...ti maji kazdy majetek bezpochyby "vydelany" poctivou praci...Vsechno je bud prodane(proto dovazime),nebo rozkradene(proto dovazime)...ale bez uplatku...no,asi ne...ti vsichni mysleli na nase blaho...proto se mame vsichni tak dobre...

jana999 ( 4. dubna 2013 17:59 )

no to bude čím dál víc, je rozkradeno a těm schopným je jasný, že poctivou prací budou třít celý život bídu, tak raději risknou okrást ty zloděje, co už jsou za vodou. Co chcete, když vychováváte mládež, že poctivý pracující jsou socky, kterými každý pohrdá?

hejhej ( 4. dubna 2013 16:55 )

Hnusné ksichty od pohledu.

londynskypes ( 4. dubna 2013 16:10 )

hnus hnus

jakarte ( 4. dubna 2013 15:40 )

Date život na to, ze tvrzeni Vaseho spolubesedníka Staréhopsa je pravdive??

Zobrazit celou diskusi