Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bol volaký zmetený: Zeman se na Slovensku zamotal na červeném koberci

Autor: simao, ČTK - 
4. dubna 2013
13:56

Prezident Miloš Zeman vyrazil na svou první zahraniční cestu. Jak předem avizoval, vedla na Slovensko. S sebou vzal i první dámu Ivanu, uvítání se jim dostalo od prezidenta Gašparoviče. A hned došlo ke kuriózní situaci na červeném koberci. Z vojenské přehlídky byl asi volaký zmetený...

Zemana na Slovensku uvítal jeho slovenský protějšek chlebem se solí, který ochutnala i česká první dáma Ivana Zemanová. Během úvodního ceremoniálu však došlo ke dvěma protokolárním přešlapům.

Zatímco Ivana Zemanová teprve přicházela, Zeman se již družně vítal s Gašparovičem. Barevnou kytici nestíhal donést ani šéf hradního protokolu Forejt. Tolik se patrně český prezident na Slovensko těšil.

Poté se pak ještě Zeman vydal na červeném koberci po skončení vojenské přehlídky opačným směrem, po upozornění však předvedl otočku a vše již probíhalo, jak mělo. V plánu dále bylo jednání s Gašparovičem, položení věnců k památníků osvobození Bratislavy a také oběd s premiérem Róbertem Ficem.

Intenzivnější spolupráce a společná hokejová liga

Během společného brífinku obou prezidentů zněla sálem především slova o intenzivnější spolupráci obou zemí v budoucnu. Třeba v otázce dopravy. "Shodli jsme se také na otázkách v otázce Evropské unie a shodli jsme se i v otázce eura, které si myslíme, že je potřeba udržet a zachovat," dodal Gašparovič.

Zeman prý vyrazil na Slovensko jako první především kvůli tomu, že jsou vztahy obou zemí nadstandardní a bez konfliktních situací. Poslední konfliktní zónou podle něj bylo dělení federálního majetku před 12 lety.

Řešila se i otázka slovenských investic v Česku: "Blahopřeji vám k tomu, že jste výrazně předehnali Rusko a dohnali Spojené státy," odlehčil Zeman brífink a dobře naladěný pokračoval ještě plány na podporu společné česko-slovenské hokejové ligy, zatímco pro tu fotbalovou prý nejsou podle Zemana ještě vytvořeny podmínky.

amarize ( 6. dubna 2013 22:24 )

amarize ( 6. dubna 2013 22:04 )

... u Zemana to bylo normální chování

amarize ( 6. dubna 2013 22:02 )

krupan10 ( 5. dubna 2013 08:47 )

ty pi.zdo, co pomlouváš, když to není vůbec pravda. Z jedné fotky zapr.děný mádia nadělaj děsný fopa. Chtěl bych tě vidět, jak by ses tam motala ty, jako vemeno

krupan10 ( 5. dubna 2013 08:42 )

wandzi s kratkym, měkkym si tady hraje na inteligenta, ale je to ve skutečnosti vůůůůů.l

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa