Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kmotr Novák si koupil na Floridě dům a motorku: Policie se bála, že tam uteče

Kmotr Novák u soudu a dům na Floridě, který podle serveru lidovky.cz patří právě jemu
Kmotr Novák u soudu a dům na Floridě, který podle serveru lidovky.cz patří právě jemu  (Autor: Foto Blesk - Helena Lacinová, Google Street View)
Autor: simao, INT - 
4. dubna 2013
12:02

Zatrhli mu odklad nástupu do vězení, kam měl jít kvůli korupci. A urychleně kmotra Alexandra Nováka, bývalého senátora za ODS, sebrali. Co stálo za bleskovým zásahem policie? Obavy, že by Novák mohl utéct do USA, kde si koupil dům, i motorku!

Alexander Novák už sedí na Pankráci - za to, že na jeho rakouském účtě v roce 1999 přistálo přes 40 milionů korun jako úplatek za zprostředkování prodeje akcií města Chomutova německé společnosti VNG. Novák tehdy dělal starostu a za korupci dostal 4 roky.

Vězení se snažil bránit zprávou o špatném zdravotní stavu, jenže marně. Soud rozhodl, že Novákovi zdravotní stav nebrání v nástupu do vězení. Novákův obhájce Jan Růžek se nyní proti uvěznění svého klienta chystá podat stížnost. V její úspěch však moc nevěří a jde prý spíše o formalitu.

Obhájce: Novák jezdil do USA kvůli zdraví a firmě

V pondělí přitom zatkli Nováka narychlo v Chomutově, hlavním důvodem bylo podezření, že uprchne do USA. Kmotr a bývalý člen ODS tam jezdil pravidelně, podle Růžka to však souviselo také s jeho zdravotním stavem.

"Dům v Americe si pořídil před sedmi nebo osmi lety. Byl tam od té doby asi desetkrát, protože tam má firmu a o tu se musí starat. Naposledy tam byl v březnu, navštívil specialistu na mozkové cévní příhody a vrátil se," řekl ČTK Růžek. Novák vlastní za "velkou louží" firmu ITG, jejími spolumajiteli jsou jeho manželka Eva a podnikatel Josef Urban.

Jenže podle informací serveru lidovky.cz si kmotr v poslední době v USA docela dopřával. Koupil si třeba nový motocykl Harley Davidson, což je zajisté zajímavá a neotřelá léčebná kúra.

A policie se bála, že by Novák mohl do Spojených státu odletět opět a už tam zůstat. Jeho vydání zpět do Česka by pak mohlo být značně problematické. "Řekli nám, že někde v Americe nakupoval nemovitý majetek, a podle policie byly důvodné obavy, že se tam chce usadit," sdělila serveru Lidovky.cz místopředsedkyně Okresního soudu v Chomutově Lenka Chalupová.

londynskypes ( 4. dubna 2013 16:46 )

to je p.r.ase tlusty , doufam ze dostane infarkt a jeste tu jeho starou zavrit

londynskypes ( 4. dubna 2013 16:11 )

to jsou ale prasata v cr

malaklobasa ( 4. dubna 2013 14:15 )

Pravda a láska vítězí na plné čáře

ivuska1 ( 4. dubna 2013 14:07 )

souhlas a to se dozvime jen tak 10% z cele te spiny.

ivuska1 ( 4. dubna 2013 14:06 )

SOUHLAS 4 roky v base za 40 mega !!! Ceske zkorumpovane soudy !!! Jaky soudce takto rozhodl ??? Kolik za tak smesne rozhodnuti soudce dostane ? Mozna nejaky milon ??? Mozna vic ???

Zobrazit celou diskusi