Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obamovy dcery se oblékly jako kraslice, v Bílém domě řádil dětský prezident

Autor: simao, ČTK - 
3. dubna 2013
18:04

Velikonoce v rodině amerického prezidenta byly pořádně veselé. Na zahradě Bílého domu se konala tradiční honba za vajíčky, prezident Obama ukázal, jak je na tom s tenisem a basketbalem, v Bílém domě vystoupil dětský prezident a Obamovy dcery oblékly šaty, díky kterým vypadaly podle některých komentátorů tak trochu jako kraslice.

Americký prezident Barack Obama se nejprve zúčastnil s rodinou a tisíci dětmi tradiční soutěže s velikonočními vejci a dětského dne, při kterém četl návštěvníkům pohádky a hrál si s nimi. Předvedl také něco ze svého tenisového a basketbalového umění.

Obamovi si také vyšli na velikonoční mši do kostela svatého Jana naproti Bílému domu. Průběh mše však narušovali věřící, kteří si k nelibosti pastora Luise Leona Obamu a jeho vyšňořenou rodinu neustále fotografovali. Přítomnost prezidentské rodiny v kostele episkopální církve nebyla předem ohlášena. Obama, jeho choť Michelle a dcery Malia a Sasha pak šli z kostela pěšky parkem a kolemjdoucím přáli šťastné Velikonoce.

Aprílový žertík Bílého domu: Dětský prezident

Bílý dům si udělal z lidí na 1. dubna ale také legraci. Vyvěsil totiž na sociální sítě video s exkluzivním mimořádným poselstvím amerického prezidenta. Zpoza řečnického pultíku se však vynořil po prezidentské fanfáře "dětský prezident" Robby Novak. "Zdá se, že jste čekali někoho jiného," pronesl nečekaný řečník a dodal: "Bláznivý apríl všem!"

panasonic ( 4. dubna 2013 07:28 )

Jako opičky na pouti.

Zobrazit celou diskusi