Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bára (†19) zemřela po předávkování na otok mozku: Dealerům drog hrozí až 12 let

Autor: ČTK, simao - 
3. dubna 2013
11:41

VIDEO: Za smrt Báry na maturitním večírku obvinila policie nakonec celkem 9 lidí, soud je poslal do vazby. Podle výsledků pitvy byla Bára zdravá dívka, která však zemřela na otok mozku, způsobený smrtící extází s "delfínkem".

Toxikologické výsledky zatím nejsou k dispozici, a tak nejsou policisté schopni říct, kolik si maturantka Bára smrtelné drogy vzala, řekl dnes pražský kriminalista Jaromír Badin. Výsledky rozborů však budou k dispozici zhruba do dvou týdnů.

Devatenáctiletá dívka zemřela na maturistním plese podle výsledků pitvy na otok mozku, byla zdravá a neměla žádnou skrytou poruchu. Podle policie je však nepravděpodobné, že by dívka požila drogu nevědomě.

Po předávkování Báry putovalo do vazby nakonec devět lidí. Osmi mladíkům hrozí až 10 let vězení, staršímu muži (51) až dvanáct let. Podle dřívějšího vyjádření soudkyně Moniky Křikavové z Obvodního soudu pro Prahu 2 je mladým mužům mezi 19 až 22 let.

Jsou obviněni z distribuce drog a nedovolené výroby a jiného zakázaného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Nejstarší zadržený přitom podle policie prodal za poslední rok kolem 10 tisíc tablet drogy.

Policisté zatím zabavili zhruba dvě stovky extází. Na základě testování policisté podle Badina zjistili, že tablety s vyobrazením delfína obsahují až 30 procent účinné látky. Nepocházejí z České republiky, ale jsou dovezeny z Nizozemska či Belgie.

Video  Policie představuje svůj úlovek: Drogy zabavené dealerům po smrti maturantky Báry  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 3. dubna 2013 14:03 )

To neni trest za smrt, to je trest za distribuci zakázaných látek. Ani kdyby je popravovali, tak to nic nevyřeší. Dokud budou ti, co drogy chtěji, budou i ti, co jim je budou vyrábět a prodávat. Jedno jestli to budou ti propuštění po nízkém trestu (výši trestu jsem v předešlém příspěvku neřešila) nebo nějací další. Jde o to, že dokud bude poptávka bude nabídka, což je to o čem jsem psala.

milofr ( 3. dubna 2013 13:31 )

co to je za trest za smrt už mnoha stovek lidí a možná že to číslo je i tisíců lidí, takové směšné tresty za výrobu a distribuci drog jsou snad jen v česku, za pár let jsou doma a začnou znova zabíjet lidi!!!

majka60 ( 3. dubna 2013 13:15 )

Vždyt´ se o těch drogách píše co flek jak jsou nebezpečné, ale dost mladých na to kašle a dál vesele fetuje. Kdo sám začne fetovat a následně pak zemře, tak takového člověka nemíním ani litovat.Vypadá to, že ani tahle dívčina nebyla až tak svatá, jak o ní psali její kámoši.

kozoroh55 ( 3. dubna 2013 12:55 )

Je třeba o tom psát, snad to někoho z nich poučí,když už je nemůžeme facknout tak at se o tom píše!

majka60 ( 3. dubna 2013 12:52 )

Zobrazit celou diskusi