Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kmotr Novák v lochu: Zbyla po něm luxusní kára a pevnost za desítky milionů

Autor: lac, simao.k - 
3. dubna 2013
15:30

Z luxusu rovnou do tepláků. Tak skončil muž, kterého expremiér Topolánek tituloval jako kmotra. Multimilionář Alexandr Novák (57) už si v Praze na Pankráci odpykává čtyřletý trest za přijetí úplatku 42 milionů korun.

Bylo to nečekané a pro bývalého senátora (dříve za ODS) to musel být šok. Nástupu do vězení se několik měsíců vyhýbal, údajně kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Na to mu ale neskočil chomutovský soud, který v pátek rozhodl, že tak moc nemocný zase není….

Hysterie a panika

Ještě v ten den byl pak vydán příkaz ke kmotrovu zatčení. Prý proto, že by mohl prchnout do USA. A věci se daly do pohybu. Exsenátorovi včera dopoledne nasadili pouta v chomutovské kanceláři jeho ženy Evy. U prodejny s autosoučástkami tu po něm zbyl opuštěný luxusní mercedes. A strach.

„Vy si nejdete nic koupit. Co chcete? Odejděte. Odejděte,“ křičela na redaktorku Blesku hystericky evidentně zatčením vykolejená blonďatá prodavačka.

Po Novákovi zůstala opuštěná také jeho "pevnost" - sídlo za desítky milionů korun, které lidé z Chomutova přezdívají Orlí hnízdo. Novákův případ přitom spad do roku 1999, kdy ještě jako chomutovský starosta organizoval prodej akcií dvou energetických firem. Získala je díky Novákovi německá firma a na starostově kontě "přistálo" 42 milionů korun.

Chytí také Wolfa?

Podle policie proběhlo zatýkání bez problémů a kmotr ze severu skončil v cele v Praze na Pankráci. A to navzdory protestům Novákova advokáta, že došlo k porušení práva. Proti usnesení o neodložení výkonu trestu je přípustná stížnost, které má odkladný účinek. Rozhodnutí soudu však advokát ještě nedostal…

Na svobodě naopak dál zůstává exposlanec ČSSD Petr Wolf, který zmizel kvůli šesti letům za dotační podvody a je na něj vydán mezinárodní zatykač.

pattapuf ( 3. dubna 2013 20:45 )

Zdá se, že nejsi schopen obhájit svůj výrok. Takže to bylo jen takové nepromyšlené plácnutí do vzduchu.

husqarnowicz ( 3. dubna 2013 20:31 )

Nová doba! Že by odeesáci už nebyli chráněným druhem?

mememumu ( 3. dubna 2013 19:15 )

Obyčejný člověk by se na něco takového nezmohl (neměl by k tomu ani příležitost), takže je poměrně tupé blábolit o tom, co by za to dostal obyčejný člověk.

peterwilliams ( 3. dubna 2013 17:56 )

proboha kdo si ho zvolil? obycejnymu cloveku by naparili nejmin 12 let! xindl jeden

pattapuf ( 3. dubna 2013 17:37 )

Co je na něm nelidského?

Zobrazit celou diskusi