Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman se chová jako nacistický kolaborant, napsal Klausův poradce Hájek

Petr Hájek přirovnal Miloše Zemana k Emilu Háchovi, který se sklonil před nacisty (vpravo Hácha se zastupujícím říšským protektorem Heydrichem)
Petr Hájek přirovnal Miloše Zemana k Emilu Háchovi, který se sklonil před nacisty (vpravo Hácha se zastupujícím říšským protektorem Heydrichem)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
2. dubna 2013
15:18

Euroskeptik Klaus je pryč, Miloš Zeman dnes na Hradě potvrdí svůj vstřícný vztah k Unii. Přivítá totiž šéfa Evropské komise Barrosa, se kterým již zítra vztyčí nad Hradem vlajku EU a za jehož dozoru podepíše euroval. Klausovu kancléři Hájkovi se ale tohle počínání vůbec nelíbí. A přirovnává Zemana k prezidentu Háchovi, který se sklonil před nacisty!

Miloš Zeman dnes večer na Hradě uvítá šéfa Evropské komise Josého Manuela Barrosa. Společně pak ve středu vyvěsí vlajku EU a Zeman svým podpisem stvrdí vznik záchranného unijního fondu, tzv. eurovalu, doplňku Lisabonské smlouvy.

Nepřekvapí, že exprezident Klaus se těmhle krokům bránil, jako čert kříži. Vlajku vyvěsit odmítl a byl i proti vzniku záchranného fondu, který je určen pro pomoc zemím eurozóny s finančními problémy. Označoval jej dokonce za "zrůdnou a absurdní věc". A v Evropě si dobře pamatují, jak Klaus protahoval i podpis samotné Lisabonské úmluvy...

Podle Zemana však má jeho podpis balíčku spíš symbolickou hodnotu, protože se týká jen zemí, kde platí eurem. Zeman odhaduje, že se k jednotné měně připojíme nejdřív za pět let. Česko je přitom kvůli chybějícímu prezidentskému podpisu poslední zemí EU, která ratifikaci eurovalu nedokončila. Fond na podporu zemí v nesnázích však funguje již od loňského podzimu. A míří z něj i peníze na skomírající Kypr.

Hájek: Zeman se rozhodl rezignovat na prezidenta republiky

S uvítáním Barrosa a dalšími Zemanovými kroky však zásadně nesouhlasí Klausův exkancléř Petr Hájek. Sám sice prý Zemana volil, ale tímhle krokem se pro něj vzdává funkce prezidenta republiky.

"Miloš Zeman se rozhodl rezignovat z vlastní vůle. Nikdo ho k tomu nenutil. Co víc – myslí si, že jde o dobrý nápad," píše Hájek a dodává: "Stane se státním prezidentem. Po Emilu Háchovi druhým v pořadí... Ta změna je osudová... T.G. Masaryk i Edvard Beneš byli prezidenty republiky. Emil Hácha stadt president říšského protektorátu Böhmen und Mähren."

Hájek tak na svém novém webu Protiproud přirovnává Zemana ke "kolaborantovi Háchovi" a návštěvu Barrosa vidí jako ekvivalent návštěvy nacistického říšského kancléře, který přivezl do Čech výnos o zřízení protektorátu. "A na Hradě zavlála vlajka s hákovým křížem," dodává Hájek, který vlajku EU označuje jako "říšskou vlajku s dvanácti pěticípými hvězdami" a Česko přirovnává k jejímu novému protektorátu.

Podle Hájka jde o veskrze mizerné vyhlídky. Ke stabilizačnímu balíčku pak dodává: "Začneme platit dluhy, které jsme nezpůsobili, zatímco nás vláda dusí ´úspornými opatřeními´, aby na to měla."

fairmon.webz.cz ( 8. března 2014 14:01 )

Tihle pánové jsou skoro stejní makají hlavně sami pro sebe dopsud se nic moc nezměnilo to ukáže čas

marmat ( 3. dubna 2013 19:40 )

Teď jsme se tu v diskuzi "vyřádili" jak si Blesk přál, a teď je už opravdu čas na stanovisko osočeného Miloše Zemana k tomuto PERLENÍ Šedé eminence pana Hájka

itartas ( 3. dubna 2013 09:57 )

marmat ( 3. dubna 2013 09:25 )

Lidi jsou zvědavý jaký EXOT radil našemu prezidentovi...! Jsou to nepochybně spojené nádoby!!! EGO to drtí .... Vlajka od rebela VK (+Hájka+Jákla) nevisela a taky ty vztahy vypadaly Je nutno malinko vylepšit a jak nejlépe prvním SIGNÁLEM z Hradu

marmat ( 3. dubna 2013 09:21 )

Co to zase melete - už tak brzo ráno zhulený a nas...?

Zobrazit celou diskusi