Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přízrak Frenštátu: V činžáku v Liberci unikal plyn, báli se výbuchu!

V tomto domě v Liberci došlo k masivnímu úniku plynu
V tomto domě v Liberci došlo k masivnímu úniku plynu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mokk - 
31. března 2013
17:42

V činžovním domě v centru Liberce dnes došlo k masivnímu úniku plynu. Na tísňovou linku dokonce kdosi volal, že došlo k výbuchu. Na místo se hned rozjely záchranné jednotky, 30 lidí hasiči evakuovali a dvě zraněné ženy skončily v liberecké nemocnici.

Liberečtí hasiči byli zavoláni zhruba deset minut před 17:00 hodinou do ulice Na Perštýně s tím, že v domě zřejmě explodoval plyn. Po příjezdu bylo naštěstí zjištěno, že šlo pouze o únik, i když masivní.

Z domu muselo být evakuováno třicet lidí. „Evakuovali jsme z domu 30 lidí. Dobu, než skončí měření koncentrace plynu v domě, přečkají v přistaveném evakuačním autobusu,“ řekl serveru novinky.cz člen hasičského záchranného sboru Petr Štajnc.

Dvě osoby pak skončily v liberecké nemocnici. "Třiadvacetiletá žena se nadýchala oxidu uhelnatého a museli jsme ji resuscitovat. Je při vědomí, převezeme ji ale do hyperbarické komory do pražské nemocnice Na Homolce," řekl ČTK ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Zhruba šedesátiletá žena utrpěla zranění na ruce. "Byla pokousaná, jak se mladší ženě snažila vytáhnout zapadlý jazyk," vysvětlil ředitel záchranky.

Hasiči mezitím dům odvětrávají a ve spolupráci s plynaři prověřují koncentraci plynu v domě. "Předpokládáme ale, že po odvětrání se budou moci lidé vrátit do svých bytů," dodal Štajnc.

V Liberci se dnes báli, že dopadnou stejně, jako lidé v případě domu č.p. 39 ve Frenštátu (na snímku) V Liberci se dnes báli, že dopadnou stejně, jako lidé v případě domu č.p. 39 ve Frenštátu (na snímku) | hzsmsk.cz, hasici.tv

hofihofi ( 1. dubna 2013 08:48 )

Takovy hnus jako je vagina kraj sveta hledat, ještě na ne sved valky

hofihofi ( 1. dubna 2013 03:15 )

rasizmus

hofihofi ( 1. dubna 2013 03:14 )

Banda priblych rasistu rve nadavky na cikany, kteří s tim nemaji nic spolecneho za dezolatni odvod do komina muze majitel domu co nedela povinne prohlídky a vlozkovani blbeckove

o-smrtelnik-o ( 31. března 2013 21:14 )

To je ale škoda,že to nebouchlo a nepochcipali banda černejch morčat

sulka ( 31. března 2013 17:57 )

není to apríl?...ale to je až zítra!

Zobrazit celou diskusi