Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zruší pololetní vysvědčení? Zbytečně prý stresuje žáky, stojí v návrhu

Pololetní vysvědčení v podobě, v jaké ho známe dnes, může být již brzy historií.
Pololetní vysvědčení v podobě, v jaké ho známe dnes, může být již brzy historií.  (Autor: Blesk - Alexandr Malachovský)
Autor: INT, lm - 
30. března 2013
13:33

Blíží se konec pololetního vysvědčení? Tak přesně touhle myšlenkou se bude v budoucnosti zabývat ministerstvo školství. Podle informací serveru iDnes.cz mu to totiž navrhli někteří učitelé.

Pololetní vysvědčení je některým kantorům trnem v oku. Podle nich se žáci zbytečně stresují kvůli písemkám hned po Novém roku. Navíc prý někteří studenti namísto vědomostí sbírají jen známky.

S tím ale nesouhlasí skupina zastánců pololetního vyhodnocení, do které patří i ředitelka školy v Kladně Šárka Vostarková. "Za sebe jednoznačně říkám nerušit. Čím více známek, čím více hodnocení, tím více se dítě učí," řekla ředitelka pro iDnes.cz. A právě průběžné hodnocení žáků s cílem motivovat je k učení a zároveň upozornit rodiče na případné problémy je hlavním argumentem této skupiny.

Ministerstvo návrh některých učitelů prozatím nevyloučilo. "Než cokoliv změníme, je potřeba, stejně jako v jiných případech, nejdříve vést důkladnou diskusi s odborníky z praxe a zvážit dopady takovýchto kroků. Zároveň je nutné přihlédnout k dosavadním tradicím," řekl Patrik Kubas z ministerstva.

 

 

 

peterwilliams ( 31. března 2013 06:22 )

a bez mobilu ,internetu

peterwilliams ( 31. března 2013 06:21 )

Meli by byt povinne az do 17 hodiny ve skole ..a ucit se ,venovat se sportu ,krouzkum ..misto cigar a chlastu by meli rodice jim zaplatit krouzky..

annakarenina ( 30. března 2013 17:53 )

Vychova hlupaku bez discipliny s nezdrave vyvinutym egoismem je zamer.

anka ( 30. března 2013 17:48 )

mezi nami, kdyz moje deti chodily na zakladni skolu, mela jsem take hodne pripominek a spousta veci se mi nezdala - dnes s odstupem casu se na to diva jeden uplne jinak, vidim vysledky, mohu porovnavat...jinak moc zdravim a preji, aby vam brzy prislo jaro...

anka ( 30. března 2013 17:43 )

co ja na tom vidim fajn a v cem nase skoly hodne zaostavaji - je v tom, ze v nemecku se snazi deti samostatne myslet, diskutovat, kreativne rozvijet a resit problemy - kdezto ceska skola je stale porad jeste o memorovani zpameti..... - zakovske knizky jsem nemela ani ja v cesku....( nastesti) a jinak si myslim, ze tridni schuzky jsou dostatecne na to, abyste vedela jak se diteti dari....a pokud v nejakem predmetu si nejste jista, nevidim problem v zavolani uciteli a optat se ho......Mezi nami....mnohem lepsi kdyz nase skoly budou vic poobny tem v nemecku, nez tem v Rusku....Meni se doba, meni se spousta veci a aby deti doskazaly obstat, musi se menit i skolstvi....takove nemecko na to sve deti pripravuje....takove cesko vubec ne, akorat meni jednoho ministra skolstvi za druhym,zpusob vykuky se skoro nezmenil, v cesku deti chodi skol neradi a podle toho to v tech skolach vypada....

Zobrazit celou diskusi