Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podnikatel unesený ve Francii je údajně mrtvý: Zavraždili ho dva Češi?

Podnikatel Petr Vlach (72) byl unesen na jihu Francie
Podnikatel Petr Vlach (72) byl unesen na jihu Francie  (Autor: Policie ČR)
Autor: INT, lm - 
30. března 2013
09:37

Pohřešovaný podnikatel s nemovitostmi Petr Vlach (72), který zmizel při obchodní schůzce ve francouzském Nice, je nejspíš mrtvý. Policisté údajně našli jeho tělo ve francouzských Alpách a zadrželi v souvislosti s jeho smrtí dva jiné české podnikatele ze Zlína.

Český podnikatel přiletěl 6. března do Nice na schůzku s blíže nejmenovanými krajany ohledně prodeje luxusních vil v ČR. Jeden z krajanů na něj čekal na letišti. Na cestě z letiště byl podle místní policie nejspíš unesen. Pohřešovaný zavolal ještě z mobilního telefonu příbuzným do Prahy. Ti podle policistů měli dojem, že podnikatelův hlas byl podivný. Pohřešovaný ani nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa po jeho mobilním telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března.

Podle informací Práva zadrželi policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu ve spojitosti s pohřešovaným Petrem Vlachem ve Zlíně minimálně dva muže. Jedná se údajně o bratry (41 a 43), kteří už v minulosti mělo co dočinění s násilnou trestnou činností a byli odsouzeni za podvody. Tito muži byli také podnikatelé a ve zlínském podsvětí nebyli žádnými nováčky.

Navíc měli tito podezřelí údajně kontakty v Itálii, kde koupili firmu. Vlachova platební karta byla po únosu několikrát použita právě v Itálii a někdo se podle francouzského deníku Nice-Matin pokusil o převody na jeho účtech v Německu, Švýcarsku a Rakousku.

Jeden z bratrů měl Vlacha zastřelit. Tělo už prý policie našla ve francouzských Alpách na pomezí hranice s Itálií. Vyšetřovatelé zjišťují jestli si u bratrů někdo vraždu neobjednal.

Podobnost s jiným případem

V roce 2008 zmizel za velmi podobných okolností český podnikatel Jan Moťovský. Dosud se nenašel.

Moťovský z Prahy odletěl do Nice na pracovní schůzku 3. srpna 2008. Příjezd do Francie rodině potvrdil, do hotelu však nedorazil a zpátky do Česka se také nevrátil. Pátrání po něm francouzská policie vyhlásila o pět dní později. Telefon Moťovského byl v té době již vypnutý. Ani po letech od jeho zmizení ale policie nezjistila, co se s ním stalo. V květnu 2012 jej soud pravomocně prohlásil za mrtvého. Podle Práva pracuje policie i s verzí, že spolu oba případy souvisí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

75pedro ( 31. března 2013 17:41 )

Tak jsem si to myslel správně, jsou to oni. Vyhrožovali mi, ale naštěstí žiju jinde.

smeagol ( 30. března 2013 18:49 )

Treba ho nebavilo drepet na zadku a kafrat premoudrele do diskusi jako nekoho, ale byl rad uzitecny a bez prace by nejspis nebyl stastny. Neni to vzdycky jenom o mamonu.

12356 ( 30. března 2013 15:14 )

lunatic, za sebe, diky a Tobe taky hezke velikonocni svatky

mash ( 30. března 2013 12:34 )

Podnikatélé, bratři, mafiáni, podsvětí, vraždy, opakované odsouzení... Fakt SUPER! :-/ Takovejmhle lidskejm hov*nům jednoznačně DOŽIVOTÍ a tvrdou dřinu!

75pedro ( 30. března 2013 11:45 )

Jména nemůžu napsat. V mém případě se jednalo o dva holohlavé týpky. Zlínsko je vůbec rájem mafiánů.

Zobrazit celou diskusi