Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální vražda Petry (†15): Přežila pád z okna, vrazi ji pak umučili k smrti

Autor: psch, ČTK, Ondřej Požár - 
29. března 2013
09:32

Záhadná vražda Petry (†15), jejíž části těla našli na skládce u Jihlavy, už má jasný scénář. Policie obvinila z vraždy dva mladíky z Jihlavy, třetího z neposkytnutí pomoci, zároveň rozkryla tajuplné pozadí celého činu.

Petra zmizela před dvěma týdny, odešla z diskotéky a sama zamířila do bytu vraha v noci na 16. března. Údajně si s ním chtěla něco vyříkat. Jenže v jednom momentě se rozhovor strhl v hádku a dvacetiletý kluk Petru vyhodil z okna.

"Dívka pád z několikametrové výšky přežila. Muž ji odnesl opět do bytu, zavolal dva známé a společně řešili, jak ji usmrtit," řekl novinářům kriminalista Pavel Kubiš.

Vzali ji zpět do bytu a dál mučili

Petru, která pád přežila, odnesli dva kluci zpátky do bytu, kde ji dál mučili. Škrtili ji nejdříve rukama, poté i kabelem od počítače. Také jí šlapali na krk těžkou motorkářskou botou.

Po dvaceti minutách ukončili strašné týrání a Petru zabili. Tělo zabalili do prostěradla a hodili do kontejneru u domu. „Tělo pak skončilo na skládce v Henčově, kde jsme ho za pomoci hasičů ve středu našli,“ řekl bez dalších podrobností Kubiš.

Výjimečné tresty

Ke skládce, kde tělo Petry našli, nasměroval kriminalisty jeden z obviněných mladíků. Dnes byl spolu s dalším obviněn z vraždy, oběma hrozí až výjimečný trest. Třetí kluk se jenom koukal, obvinili ho z neposkytnutí pomoci.

Kvůli vyšetřování byla skládka až dodnes uzavřena. Od úterý se proto v překládací stanici u třídící linky nashromáždilo 50 tun odpadu, který se nemohl na skládce v Henčově uložit.