Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přežili děsivou nehodu: Kamionu upadlo kolo, prorazilo čelní sklo i střechu osobáku!

Dramatická nehoda na Kladensku: Uvolněné kolo od kamionu narazilo do osobáku
Dramatická nehoda na Kladensku: Uvolněné kolo od kamionu narazilo do osobáku  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao - 
28. března 2013
17:26

K hrozivě vypadající nehodě došlo ve středu ve večerních hodinách na Kladensku. Při pohledu na policejní snímky zamrazí. Uvolněné kolo od kamionu prorazilo čelní sklo i střechu osobního auta. Posádka však měla obrovské štěstí - i přes velké škody na autě nebyl nikdo vážněji zraněn!

K vážné nehodě došlo mezi obcemi Knovíz a Lotouš. Řidiči (62) nákladního vozu Scania s přívěsem se za jízdy uvolnily šrouby na disku zadního levého kola, které mu pak za jízdy "odlétlo"!

Na silnici tak vystřelily dvě pneumatiky. "Jedno z kol narazilo do protijedoucího osobního vozidla zn. Audi, které řídil dvaatřicetiletý muž ze Slánska. Druhé vlétlo na z automobil zn. BMW, jedoucí za kamionem" objasnila středočeská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Druhý řidič dopadl o něco hůře než první: "Třiadvacetiletý řidič z Ústecka byl převezen na Nemocnice ve Slaném," prozradila mluvčí. Šlo však prý jen o lehká poranění a oba muži mohou mluvit o velké štěstí.

Policie nyní prošetřuje, zda řidič kamionu neporušil povinnosti, vyplývající ze zákona o pozemních komunikacích. "Před jízdou se řádně nepřesvědčil o technickém stavu vozidla," dodala policejní mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi