Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Autobus naboural do pošty: Řidič za jízdy zkolaboval

Autor: shp, ČTK, Vlaďka Hradská - 
28. března 2013
09:08

Budova pošty v Českých Budějovicích dnes zažila pořádný otřes. Naboural do ní totiž autobus MHD, který předtím porazil semafor, projel parkem a zastavil se až právě o poštu.

 

„Řidič autobusu utrpěl lehčí zranění hlavy. Nikdo z cestujících zraněn nebyl, pouze jedna žena měla podle záchranářů stresovou reakci, “ řekla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Havárie se stala v 6:30.

 

Řidič měl před nehodou zdravotní potíže

 

„Když jsme přijeli na místo, byl řidič už při vědomí. Se zraněním obličeje jsme ho převezli do nemocnice. Tam se podrobí vyšetřením, která by měla zjisti jeho zdravotní stav,“ řekla mluvčí záchranky Petra Kafková. Rozsah způsobené škody bude stanoven na základě dalšího vyšetřování. Na místě v tuto chvíli zasahují policisté i hasiči, kteří autobus zajistili tak, aby zabránili úniku nebezpečných látek. Nehoda nijak neomezuje provoz ve městě.

Budova vydržela

„Hledal jsem v tašce sešity a nesledoval jízdu. Hrozně jsem se lekl, nevěděl jsem, co se děje. Nic se mi naštěstí nestalo,“ řekl student, který seděl v zadní části vozu. Nárazem se podle prvního zkoumání neporušila statika budovy, protože řidič jel maximálně třicetikilometrovou rychlostí. Autobus smetl na silnici semafory, jízda přes parčík pak rychlost ještě zpomalila.

ornodla ( 28. března 2013 15:18 )

Nehádejte se, ráno tam bylo foto odjinud a během dopoledne to Blesk upravil.. Jinak - tak mladý řidič, to je hrůza, no jo, když lidi přecházejí různé chřipky apod., protože se bojí marodit, aby nepřišli o peníze, zvlášť, když je to třeba jediný živitel rodiny a potom to tak dopadá..

mememumu ( 28. března 2013 14:18 )

Tomu řidiči bylo 38 let.

trinni ( 28. března 2013 13:35 )

Tak nic, nejde to zobrazit. Tak ještě jednou http://ceskobudejovicky.denik.cz/

trinni ( 28. března 2013 13:33 )

A budějovická značka na autobusu je tam si zpětně dodaná, ne? Ani tohle tě nepřesvědčí? http://ceskobudejovicky.denik.cz/nehody/autobus-naboural-do-posty-na-senovaznem-na mesti-20130328.html

louuuu ( 28. března 2013 11:16 )

Zobrazit celou diskusi