Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sazka po 28 letech mění logo, přichází však o Jágra

Sazka téměř po třiceti letech mění své logo, kterým se bude prezentovat na veřejnosti
Sazka téměř po třiceti letech mění své logo, kterým se bude prezentovat na veřejnosti  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč, sazka.cz)
Autor: simao, ČTK - 
27. března 2013
17:46

Vedení Sazky se rozhodlo, že zhruba po třiceti letech změní logo společnosti. Chce být prý i na venek modernější, zábavnějším, má chuť na nový růst a rozjíždí novou reklamní kampaň. Opřít se v ní však již nebude moct o živoucí hokejovou legendu Jaromíra Jágra, svůj velký reklamní tahák.

Změna loga vyjde společnost Sazka na desítky milionů korun a bude probíhat na jejích provozovnách do konce roku, oznámil dnes na tiskové konferenci generální ředitel Sazky Robert Chvátal.

K zásadní změně však nedochází - nové logo z toho předchozího, šestiúhelníkového znatelně vychází. Verze z roku 1985 však dostala nový "facelift".

"Ponecháváme identitu barev, ponecháváme určitou rozpoznatelnost logotypu," řekl Chvátal, který však novou podobu loga označil za modernější a aspirativnější, vhodnější pro současný trh zábavy. "Není to jen nějaké přemalování štítu," dodal s tím, že pro společnost jde i o závazek, být modernější a přicházet s inovacemi.

S novým logem však souvisí i nová kampaň a ta již nebude mít za ústřední postavu hokejovou legendu Jaromíra Jágra. "Úloha, kterou on (Jágr) měl v roce 2011 a 2012, se splnila velmi dobře," ocenil Chvátal Jágrův přínos a pokračoval: "Ale dlouhodobě vzato nemůže být Sazka o jediném člověku." Případnou další drobnější spolupráci však nevylučuje, stejně jako to, že Sazka bude i nadále sponzorovat Jágrův kladenský hokejový klub.

Pro Sazku je však ještě důležitější než nové logo to, že se společnost podařil stabilizovat po období nejistoty, insolvence a konkurzu kvůli vysokým dluhům. V současnosti je jediným vlastníkem Sazky Komárkova investiční skupina KKCG, která společně s Kellnerovou PPF koupila loterijní byznys Sazky v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun a později od Kellnera jeho podíl odkoupila.

Generální ředitel společnosti Sazka Robert Chvátal představuje nové logo Generální ředitel společnosti Sazka Robert Chvátal představuje nové logo | Foto Blesk - Karel Kopáč

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

namoroman ( 27. března 2013 18:08 )

Byl to podvod za státního podniku a v soukromých rukách se tomu říká "tunel" -to je můj názor.

namoroman ( 27. března 2013 18:05 )

Tak SAZKA bude zábavnější ??? Zábava byla sledovat její "privatizaci".To nebylo jen tak, prodat státní super prosperující podnik-to byla komedie, drama,divadlo a hlavně ten scénář a režie!!!To nevymyslel jen tak nějaký blb.Tomu se říká mafie prorůstá!!!Právníci, soudci,politici a asi i policie si dali záležet.Jejich vý- sledek je nevěrohodný,ale skvělý.Jen jsem si říkal komu to spadne do klína-to bude pro někoho teprv výhra.Já bych tam nevsadil(osobně) ani korunu ! ! !

dablik350 ( 27. března 2013 18:04 )

Clanek jsem necetla ,protoze dle meho nazoru je to jeden velky podvod tato Sazka a ani nove logo me nepresvedci o opaku.

peterwilliams ( 27. března 2013 17:58 )

hlavne nepodvadejte s cislama dementi jste lumpove

Zobrazit celou diskusi