Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školačky (obě 13) při vyučování popíjely slivovici: Ředitel musel volat záchranku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
27. března 2013
21:10

Dlouhé minuty ve školních lavicích si chtěly zpříjemnit slivovicí dvě čtrnáctileté školačky z Prostějovska. Jedna skončila s otravou alkoholem v nemocnici. Do bezvědomí se pak zpil také školák v Zábřehu.

Dívky na základní škole Doktora Horáka v Prostějově si v průběhu vyučování tajně dopřávaly rozkoše zakázaného ovoce z plastové lahve slivovice, kterou jedna z nich přinesla do školy. Tvrdý alkohol školačky během krátké doby doslova zlomil a vedení školy muselo volat záchranku.

Vypila nejméně dvě deci slivovice

„Záchranná služba nás informovala, že z jedné ze základních škol na Prostějovsku musela odvézt do nemocnice čtrnáctiletou dívku. Dechová zkouška u ní ukázala 1,18 promile alkoholu,“ uvedl policjní mluvčí Josef Bednařík. Podle dostupných informací školačka přiznala, že vypila nejméně dvě deci silné domácí pálenky.

Je na přístrojích, ale mimo ohrožení života

„Mohu potvrdit, že jsme dívku hospitalizovali z důvodu požití alkoholu. Leží na jednotce intenzivní péče pod monitory životních funkcí,“ sdělila mluvčí prostějovské nemocnice Hana Szotkowská a dodala: „Stav dívky je stabilizovaný a je mimo ohrožení života.“

Druhou z dívek předali policisté, kteří se případem začali zabývat, rodičům. „Ta nadýchala 0,59 promile,“ dodplnil policejní mluvčí Bednařík.

V Zábřehu našli opilého školáka v parku

Po patnácté hodině byl pak na lavičce v parku v Zábřehu nalezen v bezvědomí patnáctiletý chlapec. S těžkou otravou alkoholem ho záchranka odvezla do šumperské nemocnice. I jeho stav je stabilizovaný. Kde a čím se opil, není zatím známo.

schmeisser ( 29. března 2013 07:09 )

No jestli se otrávila po dvou deci, pak by se měli podívat taťuldovi té dcérečky do sklépa co ta ještě tak dobrého má.

poletucha ( 28. března 2013 10:30 )

prezidenta,prezidenta...myslis toho,co jim zrovna v tomhle jde prikladem?

paralenka ( 28. března 2013 09:06 )

Nic nového, nedaleko od Prostějova kámoš ředitel řešil neustále rozdováděné hošany, ti měli ve flašce od coly červené víno. My pro změnu deváťáky mohutně dýmající cigára .. ve třídě. A rodiče? Málem vám nalískají, že si dovolíte o jejich "zázracích" říct křivé slovo To není úpadek školství, ale rodiny, bohužel.

peterwilliams ( 28. března 2013 07:09 )

skoda ze je jeste nekdo pritom nepreriznul b.e.h.ny

jack2 ( 28. března 2013 06:45 )

Tak kolik jim bylo? "Školačky (obě 13) při vyučování popíjely slivovici" "Dlouhé minuty ve školních lavicích si chtěly zpříjemnit slivovicí dvě čtrnáctileté školačky z Prostějovska."

Zobrazit celou diskusi