Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prázdniny pro nadlidi: Poslanci si odhlasovali velikonoční volno

Poslanci si odhlasovali volno na čtvrtek a pátek. Obyčejní smrtelníci si ale budou muset vzít dovolenou nebo zaplatit hlídání pro své děti
Poslanci si odhlasovali volno na čtvrtek a pátek. Obyčejní smrtelníci si ale budou muset vzít dovolenou nebo zaplatit hlídání pro své děti  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš - 
27. března 2013
10:47

Kážou vodu, pijí víno. Čeští poslanci sice dlouhodobě odmítají obyčejným smrtelníkům prodloužit velikonoční volno o Velký pátek nebo dokonce i Zelený čtvrtek, to jim ale nebrání v tom, aby sami do práce nešli. Oni jsou přece nadlidi!

Všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější. Poslanecká sněmovna se znovu vysmála občanům a nadělila si další pěkný dárek. Tentokrát se nejedná o navýšení platů, ale volno ve čtvrtek a pátek. Když je za dveřmi víkend následovaný Pondělím velikonočním, dva dny navíc se vždy hodí.

Na horách se ještě lyžuje, a tak mohou poslanci a poslankyně po svém náročném programu vyrazit za zábavou. Někteří z nich jistě nepromarní příležitost a vyjedou za sluncem a nákupy za hranice.

Obyčejní smrtelníci, kteří nejsou "nadlidmi" zvolenými do sněmovních lavic, však budou muset vyřešit problém, co se svými dětmi, které mají před víkendem dva dny prázdnin. Většina z nich si bude muset vybrat dovolenou, nebo zaplatit hlídání. Takový problém ale poslanci řešit nemusí, a tak nezbývá, než si připomenout slova klasika Jiřího Paroubka: "Kdo z vás to má?!"

krupan10 ( 28. března 2013 07:24 )

podkoní Karl potřebuje ve čtvrtek uvařit špenát, aby měl zelený pampersky. Určitě má na volno nárok, zednář.

karlos-999 ( 27. března 2013 16:15 )

To je přesný. Jen se smějou pod fousy a ví že se jim nic nemůže stát. To by musel někdo zorganizovat akci a vtrhnout do sněmovny. ...ale kdo ??????????????????????

taskajka ( 27. března 2013 16:05 )

...ono je to vsechno o necem jinem - myslim si, ze si davate spatne otazky. Podstatne je JAK DLOUHO SI NECHATE S>>T NA HLAVU....koho jste si zvolili na svych obvodech, toho tam mate, proc si ho nezavolate na mistni schuze na "koberecek" a nenechate ho vysvetlit co za spolecne penize udelal pro lidi, kteri ho volili???? Proc dovolite vlaastnim poslancum aby si delali co chteji....trvejte na tom, ze se Vam musi zpovidat ze sveho jednani...to je DEMOKRACIE...kazdy je za sve jednani zodpovedny - to nema nic spolecneho s pe4nezi, to je ukazka moralky lidu tohoto statu...

Klausovka ( 27. března 2013 16:02 )

mafiánský dobytek patří na jatka !!!

messiah ( 27. března 2013 14:33 )

držte huby a makejte.

Zobrazit celou diskusi