Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Praze hořela historická památka: V ohrožení obrazy za miliony

Autor: ljš - 
27. března 2013
06:59

Těžký úkol měli před sebou v noci pražští hasiči. Na Národní třídě hořela významná historická budova Topičův dům, v níž sídlí výstavní síň s velmi drahými uměleckými díly. Neštěstí nakonec odnesla pouze střecha, nikdo nebyl zraněn.

V Praze na Národní třídě ráno hořela střecha Topičova domu. Hasiči evakuovali deset osob, jedna skončila v péči záchranářů. "Požár je již pod kontrolou, v ulici je přerušen tramvajový provoz," informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Topičův dům je významnou secesní památkou.

Hořet začalo ráno před 4:30. Plameny zasáhly střechu na ploše zhruba tři krát deset metrů. Na místě zasahovaly dvě jednotky. Příčina podle mluvčí zatím není známá, vyšetřovatelé na místo dorazí po skončení zásahu.

Video  Požár Topičova domu  - Foto Blesk- David Malík
Video se připravuje ...

Dům na Národní třídě má bohatou kulturní historii. V domě sídlí výstavní síň Topičův salon. V roce 2007 prošla budova rekonstrukcí.

vary ( 27. března 2013 12:14 )

Jupííííí, Praha hořííí.

joudajoudovy ( 27. března 2013 07:56 )

duch stareho topice uz to nevydrzel a ze staleho obraceni se v hrobe, kdy se mu uz toci sisa, povstal a rozhodl se k odstraneni bordelu. chudacek maly, svoji neznalosti, ktera je zpusobena nekolikaletou absenci na tomto svete, ani nevi, ze odpad je nutno tridit. doufam, ze ho neposadili na zidli, aby se ohral...

Zobrazit celou diskusi