Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jiřina (45) odmítá ukončit hladovku za žalobu na Václava Klause

Autor: Jiří Čada - 
26. března 2013
18:14

Třináct kilogramů už za poslední čtyři týdny shodila hladovkářka Jiřina Sýkorová (45) z Třebíče. Invalidní důchodkyně drží hladovku na protest proti rozhodnutí Senátu, který podal žalobu pro velezradu na již bývalou hlavu státu Václava Klause. Jiřina Sýkorová vyzvala poslance horní komory Parlamentu, aby tuto žalobu stáhli.

Za Václava Klause je rozhodnuta dál hladovět. O víkendu byla se svými syny na procházce. V něděli jí už přepadla horečka. „Dnes mě kamarádka ještě doprovodila na poštu pro nevyzvednutou korespondenci, ale je mě už dost špatně. Horečka se znovu ozvala,“ svěřila se Blesku hladovějící žena.

Pije jenom šťávy

V úterý večer zahájila o čaji a zeleninové šťávě už pátý týden své protestní hladovky. V pondělí prostřednictvím Blesku jí vyzval k ukončení hladovky předseda Senátu Milan Štěch. „Nechci, aby si ničila zdraví. Je to nepřípustné, aby se takto dovolávala změny demokratického rozhodnutí Senátu,“ zdůraznil Štěch. Sám pro podání žaloby na Klause nehlasoval. Klaus prý do země nepozval žádná cizí vojska.

Je rozhodnutá dál hladovět

„To co dělá ta pani je zbytečné. Nemůže tím nic změnit. Senátoři, kteří hlasovali pro žalobu neustoupí, oni to neudělají a já jí v tom nemohu pomoci,“ míní předseda Senátu. Ten jen doufá, že Ústavní soud žalobu na exprezidenta Klause smete v dohledné době ze stolu a paní Sýkorová bude moci hladovku ukončit. „Mě nejde o rozhodnutí Ústavního soudu, já chci ty senátory donutit uznat svou chybu,“ vede si svou Jiřina Sýkorová a je rozhodnuta dál hladovět.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vrtajzub ( 27. března 2013 12:05 )

vary -

vary ( 27. března 2013 11:57 )

Tahle stará bečka drží hladovku už měsíc a je pořád stejná. Za tu dobu by už musela být buď o 50kg lehčí nebo ležet ve futrále. Jen jestli ona po večer neužírá, bachyně.

vary ( 27. března 2013 11:49 )

Jiřino, ty stará prasnice, jen tu hladovku drž, ona ti prospěje, pokud nenatáhneš péra.

vrtajzub ( 27. března 2013 11:00 )

itartas- vulgarizmi sú citoslovcia, nič výstižnejšie ako ťa nazvať z lásky ko. ko. tom. nepoznám. Byť slušne zákerným a farizejom nevidiacim si dalej od nosa ako napr. ty egocentrik je 100x horšie ako nejaký milý vulgarizmus. A pokial potrebuješ fúkať slamkov do riti, hod mail.adres. rada ťa obslúžim z lásky k blížnemu zdarma. Pá miláčik

haha ( 27. března 2013 10:49 )

jen ať jí drží,jak tak na ní koukámtak jí to jen prospějě.ještě 3x tolik.A mimochodem hladovka je,když piju jen vodu

Zobrazit celou diskusi