Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vražda spolubydlící: Osvobozená Amanda Knox bude čelit novému procesu!

Autor: simao, ČTK - 
26. března 2013
14:26

Když Amandu Knox soud zprostil viny za smrt její spolubydlící Meredith Kercher, vypadalo to, že "ledová královna" Amanda bude mít konečně trochu klidu. Jenže italský soud dnes rozhodl, že se brutální vražda britské studentky bude u soudu prošetřovat znovu. Chystá se totiž obnova procesu!

Italský nejvyšší soud totiž dnes zrušil osvobozující verdikt v případu více než pět let staré vraždy britské studentky Meredith Kercher. A nařídil nový proces s obžalovanými - tedy s Američankou Amandou Knox a jejím někdejším italským přítelem Raffaelem Sollecitem.

Již v roce 2009 byli přitom Amanda a Raffaele odsouzeni k 26, respektive k 25 letům vězení za to, že 1. listopadu 2007 v Perugii ubodali tehdy jedenadvacetiletou Meredith. Ta byla navíc před smrtí znásilněna.

Předloni však byli oba obvinění zbaveni obžaloby - a vyvolalo to pořádný šok nejen v rodině Meredith! I když státní prokuratura podala odvolání proti jejich osvobození, Amanda s Raffaelem se dostali na svobodu. Případ, který vzbudil značnou pozornost italských i amerických médií, však nekončí.

Chytrá Amanda prodala svůj příběh za 4 miliony dolarů

Amanda Knox již strávila v italském vězení čtyři roky, po osvobození se však přesunula do Spojených států. Zamířila do rodného Seattlu a po návratu domů již stačila mimo jiné prodat i knižní práva na svůj příběh. Za knihu "Až mě vyslyšíš" (v originále Waiting to be heard) dostala podle spekulací až čtyři miliony dolarů.

K obnově procesu by však mělo dojít ještě letos ve Florencii. Přítomnost Amandy Knox je však tentokrát nepravděpodobná, USA své občany k trestnímu stíhání do zahraničí nevydávají. Za vraždu a znásilnění Meredith přitom ve vězení pyká drogový Dealer Rudy Guede. 

pgga ( 27. března 2013 00:18 )

What?It's Waiting to be heard...what in the world are you talking about?...Ledova kralovna byla nazvana Italskou media....Anyway...verim tady v US ze je guilty ..ok

ropuchaninka ( 26. března 2013 22:21 )

strasny preklad--katastrofa-Witing to be heard!!!!!!!!SK sa presunula do USA??????Ona sa predsa vratila DOMOV!!!!!!!!!!!!!Preco ju volate ladova kralovna???Otrasne citanie-fakt

allegra17 ( 26. března 2013 14:32 )

A toto je zas co, Pleskaři? Až mě vyslíš? zvláštní překlad z angličtiny, do češtiny, měli byste to přeložit ještě z té češtiny do normální češtiny , teda já bych vás asi vyhodila všechny, jen za ten dnešek!

Zobrazit celou diskusi