Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Božena (79) se nestačila divit: Úřad jí poslal dopis s oznámením, že je mrtvá

Autor: Jiří Čada - 
25. března 2013
22:50

Důchodkyně Božena Teclová (79) z Jihlavy chtěla po jihlavském Úřadu práce prodloužení platnosti parkovací karty pro osoby se zdravotním postižením. Úředníci její žádost však nyní zamítli s odůvodněním, že žadatelka je již po smrti.

Jihlavská seniorka je sice po vážné operaci kyčelního kloubu a ledvin, obtížně chodí. Prodělala dokonce i mozkovou příhodu a má silnou cukrovku, přesto se za mrtvou rozhodně nepovažuje. Byl to pro ni šok!

„Bylo to děsný, vždyť já jsem převzetí toho úředního dopisu vlastnoručně podepsala,“ líčila Blesku rozrušeně sympatická stařenka. S písemným odůvodněním úředníků, že řízení bylo zastaveno z důvodu úmrtí žadatelky, se nemůže stále srovnat.

„Na tom úřadu musí panovat strašný nepořádek,“ povzdychla si žena s tím, že stále je prý na světě docela ráda.

Blesk se vypravil na jihlavský Úřad práce, aby zjistil, jak k více než trapné události došlo. Úřednice, která je pod usnesením podepsána s Bleskem o vzniklé situaci odmítla mluvit a odkázala nás na tiskový odbor.

„Jedná se o omyl jednoho z našich zaměstnanců, který své pochybení dokonce už přiznal,“ ozval se po chvíli do redakce Blesku mluvčí generálního ředitelství Úřadu práce Jiří Reichl. „Klikl v počítači na jiné políčko. Teď to musí napravit a té paní koupí kytici a půjde se jí omluvit,“ zdůraznil mluvčí Reichl.

peterwilliams ( 26. března 2013 06:47 )

ja verim tomu ,ze to na uradech delaji schvalne

mortis69 ( 26. března 2013 01:37 )

Že by na úřadech začali zaměstnávat věštce?

jahudka.sylva ( 26. března 2013 00:15 )

Na úřadech je bohužel podobný "švajneraj" úplně normální. Nám na naši žádost o přídavky napsali, že nemáme nárok. Po měsíci a půl možná někoho napadlo přepočítat to a zjistili, že nárok máme. Nikdo se neomluvil

palko1961 ( 25. března 2013 23:43 )

Urednici na hodinu propustit! A mozna zdechne drive nez ta postizena starenka.

Zobrazit celou diskusi