Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nečas: Z čela ODS neodejdu a porazím knížete s Kalouskem

Premiér Nečas nehodlá odejít z čela ODS a věří, že jeho strana porazí ve volbách TOP 09
Premiér Nečas nehodlá odejít z čela ODS a věří, že jeho strana porazí ve volbách TOP 09  (Autor: EPA, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
25. března 2013
11:23

ODS se topí v problémech, plán na záchranu strany má vzejít z dnešního zasedání výkonné rady, která bude řešit priority pro supervolební rok 2014. Nečas však nehází flintu do žita. A jasně vzkazuje - stranickým šéfem zůstane. Nezná prý jiného věrohodného kandidáta na premiéra. A navíc věří, že ODS vyhraje souboj s TOP 09 o nejsilnější pravicovou stranu.

Vedení ODS dnes bude odpoledne řešit priority pro supervolební rok 2014, který může straně podle průzkumů zlomit vaz. Zbědovanou vládní stranu totiž čekají parlamentní a senátní volby, i volby do Evropského parlamentu. A podle dosavadních průzkumů výrazně ztrácí voliče.

Premiér neodejde, neví o vhodném nástupci

Premiér Nečas je přitom přesvědčený, že v ODS musí mít podporu lidé, kteří dokážou oslovit voliče. Sám však nehodlá jako stranický šéf končit.

"Nevidím teď zřetelného člověka v ODS člověka, který by si mohl sednout a být věrohodným a uvěřitelným kandidátem na premiéra. Politická strana jako ODS je založená na ambiciózních lidech, takže ambice tady jsou. Jde o to, aby ambice byly vždy v rovnováze se schopnostmi, znalostmi a zkušenostmi," vysvětlil Nečas svůj postoj v MF Dnes. Nenaráží však náhodou na poměrně oblíbeného Jiřího Pospíšila?

Vyhrajeme souboj s TOP 09, věří Nečas

Nečas zároveň dodává, že je i nadále přesvědčen, že ODS zvládne souboj s TOP 09 o pozici nejsilnější pravicové strany. "ODS je etablovaná politická strana. Když ODS přijde o Nečase a prvního místopředsedu Martina Kubu, tak se nic neděje, pojede dál... Když TOP 09 ztratí předsedu Schwarzenberga a místopředsedu Kalouska, tak je v háji," říká Nečas.

S klesajícími preferencemi by měl straně pomoci materiál Agenda 2014. Podle agentury STEM a Centra pro výzkum veřejného mínění by občanští demokraté skončili ve volbách do Sněmovny až na čtvrtém místě za ČSSD, TOP 09 a KSČM. Podle Medianu by ODS byla třetí. Jejich preference se pohybují zhruba mezi 9 a 16 procenty.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 26. března 2013 10:45 )

joj...., bojim se bojim. ovarova hlava chce provesti vzboureni na vsi. kasparku!!! chemik udela bububu, ty, strachy pripokaleny, zalezes pod lavici a degenarat se ti zasmeje. ale, dobre ti tak, chapadla chobotnice jsi mel sekat drive a na obrane se nespolcovat s dablem kalouskem. ted uz je pozde a pujdes ke dnu, jako vsichni, kteri kalouskovi brani ve vzletu, vcetne jeho svagra i synovce a vypaleneho domu svagrove. chemik je chemik a dobre zna ucinky kyseliny.

marmat ( 25. března 2013 16:50 )

VAŠE MYŠLENKOVÝ (???) POCHODY si skovejte radši pro vnoučata místo Karkulky!!! Díky

hejhej ( 25. března 2013 16:14 )

Nečas poslouchal dlouho Kalouska ten ho před volbama spolu s uslimpaným ,huhňajícím Karlem konou do pr....Hlavně,že se nechal od těch dvou zlotřilců tahat za nitky.Holt,předseda vlády má používat hlavně svůj mozek,pokud je myslící.

marmat ( 25. března 2013 14:53 )

snaha o nápravu asi jako u KSČM

wandzi ( 25. března 2013 14:16 )

Milý Nečasi, kdyby se ODS jasně distancovala od tuneldědka s nehorázdnou amnestii a kdybyste zatočili s korupcí a s donebevolajícími odměnami ve Vaší vládě, tak by možná stálo za to o ODS uvažovat, ale OPENCARD, TUNELBLANKA a vzpomínaná amnestie udělají své. A to ještě má Klaus tu odvahu být na kandidátce ODS do evropského parlamentu!!! ODS skončila, jasná zpráva !!!

Zobrazit celou diskusi