Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polila hada benzínem a zapálila ho: Hysterická reakce stála ženu dům!

Hysterická reakce z hada vyústila v požár dvou rodinným domů.
Hysterická reakce z hada vyústila v požár dvou rodinným domů.  (Autor: Reprofoto CBS)
Autor: INT, lm - 
24. března 2013
07:38

Hysterická reakce ženy, která objevila na svém dvorku hada, vyústila v požár dvou rodinných domů v texaském městečku Texarkana.

Žena narazila na hada, když uklízela dvorek u svého domu. Rozhodla se ho zbavit opravdu neotřelým způsobem. Polila ho benzínem a zapálila. Jenže to se jí neuvěřitelně vymstilo.

Zapálený had se odplazil do hromady klestí, od kterého později chytl nejen dům vynalézavé majitelky, ale i přidružený dům sousedů. I přes snahu několika jednotek se hasičům dům ženy nepodařilo zachránit. Jedinou obětí požáru byl právě plaz, který byl zřejmě jen ve špatnou dobu na špatném místě. Navíc pravděpodobně nebyl ani nebezpečný.

Šéf místních hasičů David Wesslehoft byl zprvu incidentem překvapen, pak ale přiznal, že se setkal s podobnými situacemi. Podle něj není výjimkou, kdy lidé vypalují trávu na poli a neuvědomují si, že tak vyženou z nor zajíce a myši. Ti pak oheň přenesou mnohem dále, než kdo může předpokládat.

 

cinderella1 ( 25. března 2013 05:40 )

No nevim ivoadler, ono se to lehko rika, ze nemas hysterickou reakci pri pohledu na hada. On je to totiz sakramentsky rozdil ho videt jen nekde v akvarijni sluzbe, nebo u nekoho znameho doma v terarku. Ale kdyz znenadani vedle tebe zasyci a chnapa po tobe, tak pak nemas ani cas premyslet moc nad tim co vlastne udelas. Je to sok a myslim, ze kazdy reaguje trochu jinak. Nekdo utika, nekdo strachem zhuhne a nemuze udelat ani krok a nekdo je poleva benzinem a zapaluje. Lide jsou proste ruzni.

cinderella1 ( 25. března 2013 05:24 )

Ja nemam hady vubec rada. Vloni v lete me jeden malem ustknul, kdyz jsem odmotavala hadici na zalevani, ktera byla navinuta na takove te velike zahradni civce. Byla tam stocena v te civce a nemile me prekvapila. Stacilo velmi malo, jeji hlava byla od moji ruky jen tak 1 a 1/2 cm, kdyz jsem ji zahledla. Tak jsem se strasne lekla, cukla jsem s tou hadici, ona spadla na zem a okamzite zacala utocit. Byla to Koralovka sedlata (cervene, cerne a zlute pruhy, na hlave zretelne vecko). Manzel ji presekl rycem na 2 kusy, zrovna tam obryval travnik kolem chodniku a to byste neverili, jak jeste dobrych 7 minut ta jeji tlama chnapala po tom ryci a snazila se zakousnout. Predloni jsme meli zase 2x na palme nejakeho bezoveho hada, ktery se rychle pohyboval po listech, vlastne po vetvich (nebo jak to mam vlastne napsat?), ale tak potichu, ze to nebylo absolutne slyset. Jinak se na nas plot chodi po cele leto vyhrivat cerna uzovka. Vim, ze je neskodna, ale i tak me nahani hruzu. Hadi nejsou moji kamaradi.

howareyoudoing ( 25. března 2013 04:24 )

Presne tak! Hloupa ceska ukradla rano pred 4am (tedy v noci) lisce uloveneho zajicka a dozadovala se kontaktu na ochrance zvirat. Ani ji blbku nenapadlo, ze ta liska mohla mit vzteklinu. Hlavne, ze cesi nejsou dementni, ale jen americani, jak to tady pise podemnou ten cesky tajtrlik decathlon.

howareyoudoing ( 25. března 2013 04:10 )

Kecas zase nesmysly. Nikdy jsi tady nebyla, takze vis s prominutim velke ho**o. Amici toho maji rozhodne vic v hlavach nez nekteri z vas tady, je to videt na vsech diskuzich co pisete za koniny.

cinderella1 ( 25. března 2013 04:04 )

Ty taky kdejake hovadine uveris! ...to psali v Plesku?

Zobrazit celou diskusi