Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel předávkované maturantky: Ve škole propadala, drogy bych ale nečekal

Autor: Richard Veselý, mokk - 
23. března 2013
05:00

Byla mladá a krásná, měla všechno před sebou. Život Báry V. (†19) ale tragicky skončil na jejím maturitním plese. Zabila ji droga, kterou si vzala zřejmě na zlepšení nálady. Chtěla si svůj velký večer pořádně užít…

Maturitní ples střední školy multimediální tvorby se ve čtvrtek večer konal v Radiopaláci na Vinohradské třídě. Bára se na akci těšila. „Už aby byl čtvrtek, se zlískám jako prase,“ napsala v pondělí na Facebook.

Droga v pití

Oslavy ale před desátou hodinou ukončila tragédie. Báru V. našli spolužáci na toaletě předávkovanou zřejmě extází. V té chvíli už nedýchala. Záchranáři ji oživovali 40 minut, bohužel ale bez úspěchu. Mladá dívka byla mrtvá. Podle svědků si nasypala do pití tři dávky extáze. Na plese bylo v té době asi 800 lidí, nejen studentů školy, ale i jejich rodinných příslušníků, kamarádů a známých. Policie nyní vyšetřuje, jestli si dívka drogu skutečně vzala sama a kdo jí smrtící dávku prodal.

Ve škole propadala

„Je mi jí velmi líto. Šlo o studentku bez kázeňských problémů, s příjemným vystupováním. Rozhodně bych neočekával, že má nějaké problémy s drogami,“ uvedl Jiří Smejkal, ředitel školy, kam Bára chodila. Dodal ale, že se dívka v posledním ročníku značně zhoršila v prospěchu, a v pololetí dokonce z několika předmětů propadla.

Video Vyjádření ředitele školy - Martin Hurda
Video se připravuje ...

Expert: Kombinace s alkoholem jsou nejhorší

Podle psychologa a zakladatele protidrogového centra Drop-In Ivana Doudy jsou drogy nejnebezpečnější s alkoholem. „Na podobných večírcích je pravděpodobné, že pokud člověk plánuje vzít drogu, bude ji míchat právě takto. Co mohlo být příčinou Bářiny smrti? „Mohla být celkově oslabená nebo mít například
i srdeční vadu. Mohlo to také být něco silnějšího, co dostala jako extázi,“ uvedl.



londynskypes ( 24. března 2013 04:58 )

isabelafuentes a lito mi rodicu neni

londynskypes ( 24. března 2013 04:57 )

sateblit zlobit

londynskypes ( 24. března 2013 04:57 )

dsmann

londynskypes ( 24. března 2013 04:56 )

tarot666

londynskypes ( 24. března 2013 04:56 )

uchylny

Zobrazit celou diskusi