Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zmlácená dívka prosí na videu o pomoc: Nevím, jestli se dožiju zítřka

Mladá Chorvatka se fotila rok, na videu je vidět, jakým peklem si prošla
Mladá Chorvatka se fotila rok, na videu je vidět, jakým peklem si prošla  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
22. března 2013
17:09

VIDEO: O domácím násilí ženy většinou mlčí. Ze strachu z přítele, či ostudy. Ty, kterým zbyla ještě síla, jdou na policii. Mladá žena z Chorvatska o svých problémech dala vědět na internetu, na videu jsou vidět přibývající rány na obličeji, na konci videa prosí o pomoc.

Koncept videí, která vznikají z fotografií focených den za dnem, je známý a oblíbený. Tohle video ale vybočuje právě svým obsahem. Je jedinečné, ale zároveň velice smutné, protože zachycuje utrpení mladé ženy.

Domácí násilí je problém, o kterém se příliš nemluví. Alespoň ne mezi ženami, které si hotové peklo doma se svým partnerem prožívají. Může to trvat pár měsíců, v horších případech pár let, v nejhorších případech to končí až smrtí.

Je jenom na síle a odvaze té které ženy, jestli z pekla uteče a nahlásí partnera na policii. Ze strachu z něho či ze strachu z ostudy před svými kamarádkami se k tomu ani přes všechno leckdy nemají.

Chorvatka si prošla peklem

Mladá žena z Chorvatska udělala videosekvenci, ve které jsou fotografie jejího obličeje den po dni. Takhle zaznamenala celý rok 2012. Na začátku je vidět mladá žena plná sil, postupem času se ale její krásný obličej mění k nepoznání.

Modřiny, podlitiny, krev, vyčerpání... Na minutu a dvacet vteřin dlouhém videu vidíte tragickou proměnu krásky. Na konci videa prosí o pomoc: „Pomozte mi, nevím, jestli se dožiju zítřka,“ píše na cedulce Chorvatka.

fiamma ( 24. března 2013 22:47 )

jestli me pamet neklame,tak tyto snimky se moc napadne podobaji jinemu pripadu-divka na nem ukazovala jak pokracovala jeji nemoc.mylim se?jasne nasilnici maji male sebevedomi-leci si ho na slabsich-njhorsi je, ze i pak na detech.

nejkaaaa ( 24. března 2013 22:39 )

Postupem času jsou moje reakce na vše co projde fb, a především youtubem zdrženlivější..o to víc je to asi pro jiné způsob jak něco řešit ve svém životě.Mnohdy se jedná i fake, zaujmout čímkoliv, v podstatě je to soutěžní web ..Nevím jestli si takhle pomůže, když vezmu v potaz že je to skutečnost tak je tady jasně vidět, že vazba tyran a oběť platí.Pud sebezáchovy zde asi funguje pomaleji.Smutné, co dodat.První dojem mi přišel spíš že je to kampaň právě proti domácí tyranii.Ve svém okolí znám opačný případ.

johnhardy ( 24. března 2013 15:06 )

No jo chorvati....to jsou ustašovci! Ti ještě celkem nedávno řezali hlavy,jazyky,vydloubávali oči zaživa,vařily oběti zaživa v oleji Co dodat víc?nejsadističtější národ na světě!Kam se hrabe např. starověký Řím.

santini ( 24. března 2013 14:46 )

Ne,není to pravda,můžou být vyjímky,ale tohle je záležitost ubožáků s nízkým sebevědomím,co si ho tímhle nahoněj

opportunity ( 24. března 2013 14:15 )

A jakmile ten nůž položíš, dostaneš 2x tolik...

Zobrazit celou diskusi