Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt na maturitním plese v Praze: Bára (†19) se předávkovala extází

Autor: kla, ljš - 
22. března 2013
08:10

Otřesná tragédie se stala ve čtvrtek v noci na pražské Vinohradské třídě, kde se v Radiopaláci pořádal maturitní ples. Studentka Barbora V. (†19) se předávkovala extází a zemřela.

Podle informací lékaři dívku bez úspěchu resuscitovali 40 min. Přítomní potvrdili, že v sobě dívka měla trojnásobnou dávku extáze.

"Oznámení od záchranné služby jsme přijali ve 21:58, veškeré okolnosti případu prošetřujeme," řekl serveru Novinky.cz mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

"Volala mi přítelkyně, že její spolužačka zkolabovala na plese, a že měla v pití nějaké drogy, hned jsem si pro přítelkyni přijel, tady jí nenechám," řekl televizi Nova přítel jedné z maturantek. Podle serveru Tn.cz dívku spolužáci na toaletě už bez známek života. Lékaři se ji pak snažili několik desítek minut oživit, ale marně.

Bářini kamarádi okamžitě zaplavili její facebookový profil dojemnými vzkazy. S její zbytečnou smrtí se vyrovnávají jen velmi těžko. "Nebyla jenom krásná, Barčínos byla i nejvíc fajn," napsala jedna z jejích kamarádek.