Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemanovo myslivecké menu: Dal si kachnu a dostal zelený svetr na toulky přírodou

Autor: simao, ČTK - 
21. března 2013
17:00

Vystoupení před senátory měl za sebou, a tak se vydal na společné focení s těmi, kteří ho podpořili při volbách. Prezident Miloš Zeman pak ze senátory usedl ke společnému obědu. Podával se oěpt zvěřina a navrch dostal Zeman i myslivecký dárek - zelený svetr na toulky přírodou a objímání stromů.

Poklidnou Vysočinu vyměnil za ruch velkoměsta. A místo objímání stromů si teď potřásá na Hradě rukou s politiky i zahraničními návštěvami. Prezident Dnes měl pak prezident Zeman v plánu další prezidentskou exkurzi mimo Hradčany - zavítal do Senátu.

Před budovou Senátu ho nejprve srdečně přivítal šéf horní komory Milan Štěch (ČSSD). Poté už došlo na Zemanův projev, ve kterém např. slíbil, že nebude zbytečně vetovat žádné zákony. A sám navrhl zvýšení počtu volebních krajů.

Myslivecké menu

"Já bych si velmi přál, abych v Senátu našel oporu a spojence v této, ale samozřejmě i v dalších věcech právě proto, že jsem se senátory spřízněn volbou," uvedl prezident. A pak už hurá na společné focení s desítkou senátorů, kteří vyjádřili Zemanovi při prezidentské volbě podporu.

A také na oběd. Podávalo se "myslivecké" menu - jako předkrm kozí sýr, hlavní chod pak obstarala pečená kachní prsa se zelím a knedlíkem. A nechyběl ani aperitiv - přípitek koňakem.

Palas předal prezidentovi zelený svetr se severskými vzory

Zeman navíc dostal i dárky. Kniha o Senátu mu patrně neudělala takovou radost, jako zelený myslivecký svetr na toulky přírodou. "Od Českomoravské myslivecké jednoty obdržel svetr na toulky přírodou. Je to zelený pletený svetr se severskými vzory," prozradil Novinkám senátor Jaroslav Palas, šéf tohoto mysliveckého spolku a člen Zemanovců.

Právě na sjezdu Zemanovců, u kterých je Zeman čestným předsedou, pak vystoupí prezident v sobotu. A popřeje jim prý, aby nenásledovali "katastrofy" malých politických subjektů a nesnažili se být usilovně ve vládě, jako se o to pokoušely malé strany Věci veřejné, LIDEM, Strana zelených, Unie svobody, ODA či lidovci.

"Protože platí, že každá malá strana, která se vecpala do vlády, krátce poté buď zanikla, nebo se alespoň nedostala do Parlamentu," odůvodnil to Zeman na tiskové konferenci po projevu k senátorům.

obcantohotobordelu ( 21. března 2013 19:20 )

Ten článek psal analfabet. Tolik chyb v pár větách se hned tak nevidí...

wandzi ( 21. března 2013 18:34 )

zamindrákovanej kašpar jsi ty, když na mne pořád útočíš

enriko ( 21. března 2013 18:20 )

V dnešní době bych mu spíš doporučoval oranžovou vestu, v zeleném svetru si ho někdo splete se zvěří a dojde k úhoně.

wandzi ( 21. března 2013 17:50 )

Dobrá sestava,stačí se pozorně podívat.Jeden stíhaný za korupci v trutnovské nemocnici,druhý nemůže prokázat,kde vzal 20mil. na svůj penzionek atd.,to pana prezidenta moc nectí,je fakt,že byli oficiálně zvoleni a to zase nectí nás,voliče. Bludný kruh,beznadějný.

Zobrazit celou diskusi