Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama na rybníku: Trojice školáků unikla o vlásek utonutí pod ledem!

Trojice dětí unikla smrti jen o vlásek.
Trojice dětí unikla smrti jen o vlásek.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada - 
21. března 2013
22:53

V nečekané drama se změnila neuvážená hra trojice školáků na rybníce v obci Radostovice na Havlíčkobrodsku. Děti na zamrzlý rybník vyrazily s velkou dřevěnou deskou, na které se po už rychle tajícím ledě chtěly klouzat.

 

Uprostřed rybníka se pod trojicí prolomil led. „Jeden ze školáků stačil doplavat ke břehu. Běžel pak domů a přivolal na pomoc dospělé,“ informovala Blesk o události mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Naštěstí zbylá dvojice – dívka (11) s chlapcem (8), kteří se také propadli do vody, se drželi na hladině plavající dřevěné desky. „Jeden z přivolaných rodičů se bez váhání okamžitě vrhl do ledové vody za dětmi a na desce je přistrkal ke břehu,“ popsala záchranu dětí mluvčí hasičů.

To už na břeh rybníka dorazila také přivolaná jednotka profesionálních hasičů společně s dobrovolníky ze Světlé nad Sázavou. „Hasiči pomohli otci promrzlé děti z vody vytáhnout. Okamžitě jim poskytli teplé deky a posadili je do vytopeného záchranářského vozidla. Nikomu se naštěstí nic nestalo,“ zdůraznila mluvčí Musilová.

 

Zobrazit celou diskusi