Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po Alešovi (29) pátrá 150 policistů: Pokusil se zabít svoji přítelkyni

Policie pátrá po devětadvacetiletém Aleši Novákovi, který se pokusil zabít svou přítelkyni
Policie pátrá po devětadvacetiletém Aleši Novákovi, který se pokusil zabít svou přítelkyni  (Autor: Policie ČR)
Autor: psch, ČTK - 
21. března 2013
09:36

Policie zahájila rozsáhlou pátrací akci po Aleši Novákovi (29) z Jindřichova Hradce. Nasazeno je 150 policistů, vrtulník i psovodi. Mladík se pokusil zabít svoji přítelkyni, pravděpodobně trpí duševní poruchou a může být nebezpečný.

Pátrání začalo v obci Matná poblíž Jindřichova Hradce. "V této lokalitě by se mohl pohřešovaný nacházet," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Policie po Novákovi pátrá od pondělí.

Novák se podle kriminalistů pokusil v neděli v noci v bytě v Jindřichově Hradci zavraždit svou přítelkyni, která před ním stačila uprchnout. V pyžamu se ukryla venku na cizí zahradě, po nějaké době se jí podařilo zazvonit na nejbližší dům a zavolat o pomoc. Muž mezitím z místa utekl.

Auto, v němž Novák z místa incidentu ujel, bylo nalezeno odstavené u letiště v Jindřichově Hradci. Pohřešovaný měří 175 až 180 centimetrů, má štíhlou postavu, velmi krátké tmavě hnědé vlasy, na spáncích vyholené pruhy. Oči má hnědé. Aktuální oblečení muže nebylo zjištěno. Na pravé ruce má muž vytetovaný nápis Atrey.

Kriminalisté úplně nevyloučili, že je Novák ozbrojený. "Vzhledem k tomu, že se může jednat o nebezpečného a agresivního jedince, žádáme lidi, aby se jej nepokoušeli sami zadržet," uvedl Matzner.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi