Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trágedie na Klárově: Taxikář vylepil kříž mrtvému kolegovi

Petr Kalina zapálil na místě nehody svíčku a anlepil kříž.
Petr Kalina zapálil na místě nehody svíčku a anlepil kříž.  (Autor: Blesk - Petr Novotný)
Autor: Jan Doležal - 
21. března 2013
07:59

VIDEO: V pondělí nad ránem projížděl po pražském Klárově a viděl na chodníku hořící taxík. Netušil, že uvnitř umírá jeho kamarád! Taxikáře Petra Kalinu (26) smrt jeho kolegy hluboce zasáhla. Přemýšlím o tom, že s taxikařením skončím,“ přiznal Blesku zdrcený muž.

Prý byli kamarádi, i když se často viděli jen na štaflech... „Nedivte se. Když se sejdou dva taxikáři, většinou si jen řeknou čau a baví se o práci, aniž by se vzájemně představili,“ vysvětloval Petr, když vzpomínal na svého mrtvého kolegu. „Vyprávěl mi, že pořád jenom vozí lidi, aby uživil rodinu. Říkal, že má dvě malé děti. Vím, o čem mluvil. Sám mám doma dcerku a syna a rodinu skoro neznám, protože jsem pořád za volantem,“ popisoval Petr Kalina.

Má výčitky

Když v osudný okamžik projížděl po pražském Klárově, viděl, jak z havarovaného vozu začínají šlehat plameny. „Komu auto patří, jsem poznal podle espézetky. Kdybych věděl, že je ještě někdo uvnitř, rozbil bych okno a vytáhl ho ven. Vyčítám si to,“ hořekuje muž. Myslel si, že řidiče vyprostili zaměstnanci Pražských služeb. „Opodál stál jejich volkswagen s blikajícími směrovkami,“ dodal Kalina.

"Naši zaměstnanci, kteří byli svědky nehody, se muži snažili pomoci. Volali záchranku a policii. Náš závozník dělal vše možné proto, aby auto otevřel a muže z něj vytáhnul. V tom ale začal vůz hořet. Museli tedy počkat na příjezd policistů, hasičů a záchranky," řekl mluvčí Pražských služeb Julián Záhorovský.

Začal kouřit

Taxikář se z toho, co zažil, nemůže vzpamatovat. „Uvažuji o tom, že s taxikařením skončím. Znovu jsem začal kouřit, abych se mohl vůbec soustředit na práci. Cigaretu jsem vzal do pusy po půl roce,“ řekl Petr Kalina a hlas se mu chvěl. Včera ráno na místě, kde zahynul jeho kolega, zapálil svíčku. Pak ještě z pruhů, které se lepí na taxikářské vozy udělal kříž a přilepil ho na pouliční lampu, do níž jeho kolega v plné rychlosti narazil. „To jediné pro něj můžu udělat,“ povzdechl si. 

Video  Patr Kalina prý začal kouřit a na svého přítele nikdy nezapomene.  - Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

dobrotka ( 22. března 2013 02:48 )

Tak si rikam, proc vlastne zacal kourit, kdyz sotva uzivi rodinu? To mu nevadi, ze je takto okrada

aluman ( 21. března 2013 14:37 )

Sdělovací prostředky o těch slušných neinformují a jen hlupák podle mizivého vzorku z celku zavrhuje všechny Docela by mě zajímalo, co ty máš za úžasnou práci, že taxikařinu považuješ za podřadnou. Zřejmě si ani na taxíka nevyděláš, tak těžko můžeš poznat ty mnohé slušné, co tuto těžko, časově náročnou práci dělají.

aluman ( 21. března 2013 14:32 )

Jeden je kolik promile z celku?

bersimalinecka ( 21. března 2013 12:04 )

No jo zase jeden který ani neví která bila když e ten zoufalec omotal kolem sloupu.V tv bylo jasně vidět jak to nejdřív natrasoval do ostrůvku a pak už nemohl nic dělat.Bylo by dobré vědět kolik měl na tachometru

gabi50 ( 21. března 2013 11:53 )

Je to hrozná tragedie, to bezesporu, ale argument, že pořád jezdil, aby měl peníze na složenky a pro děti, tak to snad musíme všichni, ne? Ne zrovna jezdit, ale dělat určitě. Nebo alespoň většina z nás . Si myslím.

Zobrazit celou diskusi