Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otce blonďaté poslankyně Kočí stíhá policie: Státní zakázka bez výběrového řízení!

Otce Kristýny Kočí stíhá protikorupční policie kvůli podivným zakázkám od ministerstva práce
Otce Kristýny Kočí stíhá protikorupční policie kvůli podivným zakázkám od ministerstva práce  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
19. března 2013
22:49

Další korupční kauza okolo IT zakázek spojená s ministerstvem práce vyplouvá na povrch. Policie stíhá Antonína Kočího, otce blonďaté poslankyně Kristýny Kočí. Jeho firma dostala státní zakázku za 390 milionů korun – bez výběrového řízení!

Protikorupční policie začala vyšetřovat Antonína Kočího, otce poslankyně Kristýny Kočí, jehož firma Skill měla dostat spolu s dalšími třemi společnostmi státní zakázku bez výběrového řízení.

Kočího firma se s těmi dalšími měla podílet na novém systému vyplácení sociálních dávek. Všechny 4 společnosti si tak měly rozdělit 386 milionů korun.

Podivnými praktikami se nyní zabývá protikorupční policie. „V této věci je trestně stíháno celkem 10 osob,“ řekl TV Nova mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Drábek dává ruce pryč

Exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek se ale od věci distancuje, prý o tom nevěděl. „Zakázky na IT systémy prováděla firma Fujitsu, která byla řádně vysoutěžena v roce 2008 ministerstvem vnitra a výběr subdodavatelů byl čistě na firmě Fujitsu,“ řekl Drábek Nově.

Další hra korupčníka Šišky

Podle policie jde o další korupční kauzu z produkce exnáměstka Vladimíra Šišky, který si byznys s manažery domlouval soukromě bez výběrového řízení. K tomu se přiklání i místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, podle kterého se při výběru firem projevovaly kamarádské vztahy.

Namísto toho, aby MPSV na novém systému ročně stamiliony ušetřilo, ve výsledku na něm 180 milionů ročně prodělá.

joudajoudovy ( 20. března 2013 09:39 )

langer si to dobre pojistil, kdyz nekape v politice, kape z jeho skoly a kdo se ohradi proti druhe plzenske, ten bude soudkyni, po zasluze odmenen.... je to stejna pracka jako topolankova gynekologie u polskych hranic, kde polky podstupuji cerne interupce.

popocatepetl ( 20. března 2013 08:59 )

Ona ne. Její papínek ano.

popocatepetl ( 20. března 2013 08:58 )

ODS ji k Bártovi už od samého počátku nasadila a naivní Bárta jí to spolkl I s navijákem. Vůbec ho nevarovalo, že přišla od Langera, asi mu to nepřišlo divné. Co následovalo, už všichni známe.

popocatepetl ( 20. března 2013 08:56 )

Kdopak jejímu papínkovi asi ty peníze daroval?

popocatepetl ( 20. března 2013 08:54 )

Mohl snad někdo jen minimálně informovaný o zákulisí české politiky očekávat něco jiného od tatínka, který svou poněkud jednoduchou, nezvedenou a nezvladatelnou dcerku (přeloženo: dcerku k ničemu) umístí do Langerova politického učiliště čekat něcvo jiného? Žádného člověka s netunelářskou morálkou ani nenapadne, nechat děti vyučit tunelářství a zavírání tykadlových čmáralů za katr (bez naděje na milost a amnestii). Pokud by ho to bláhově i napadlo, dcerku mu tam langerovci nevezmou, žádnou netunelářskou slídilskou veš ve svém kožichu nemohou potřebovat (kdo ví, co by vynesla).

Zobrazit celou diskusi