Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britského reportéra zatkli v Číně během živého vysílání: Moderoval i z policejní dodávky

Britského reportéra Marka Stona zatkli přímo během živého vysílání
Britského reportéra Marka Stona zatkli přímo během živého vysílání  (Autor: reprofoto youtube.com)
18. března 2013
18:45

VIDEO - Tak tohle by se nemohlo stát ani v žádné reality show, toto je opravdu možné jen v Číně. Britského reportéra stanice Sky News Marka Stona tam zatkli přímo během živého vysílání.

Moderátor, který se nenechal počínáním čínské policie vůbec rozhodit, pak dokonce vysílal z policejní dodávky po svém zatčení. Stone se provinil tím, že na Náměstí Nebeského klidu v Pekingu vysílal reportáž o protestech v roce 1989. A to si dovolil proti komunistickému režimu příliš!

Stále jsem v policejní dodávce

Svoboda tisku je v Číně sci-fi. Stone se o tom přesvědčil na vlastní kůži. „Stále jsem v policejní dodávce, kterou během vteřin opustím, abych se dočkal další bizarní zkušenosti, která ukáže světlo na to, co se děje v Číně,“ řekl moderátor.

Po třech hodinách byli propuštěni

Byl zatčen společně se svým kameramanem. Oba si po zatčení nahrávala policistka, které však samotná kamera vadila a uhýbala před ní pohledem. Stone s kameramanem byli zatčeni, vyslechnuti a po třech hodinách strávených ve vazbě byli zase propuštěni.

kateee ( 18. března 2013 19:37 )

pchá,co to je oproti Ornelce v porodnici,jděte s tím někam,kdybyste raději sdělili národu,zda již byla Ornella po porodu na stolici...

Zobrazit celou diskusi