Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zabil seniora jednou ranou pěstí: Kvůli poškrábanému autu! Dostal 5 let

Po jedné ráně pěstí od rozzuřeného Martina Beneše (vpravo) se důchodceJosef H. skácel k zemi. V nemocnici zraněním podlehl
Po jedné ráně pěstí od rozzuřeného Martina Beneše (vpravo) se důchodceJosef H. skácel k zemi. V nemocnici zraněním podlehl  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
18. března 2013
10:54

K pětiletému pobytu za mřížemi poslal olomoucký soud defitivně Martina Beneše (34), který jedinou ranou pěstí usmrtil důchodce (†63) kvůli tomu, že mu senior údajně poškrábal auto.

Odsouzený Martin Beneš udeřil seniora v říjnu 2011 poté, co se domníval, že mu důchodce Josef H. (†63) poškrábal klíčem špatně zaparkované auto. 

Došlo k hádce a stačila jedna rána pěstí, aby šel senior k zemi. Rozbil si však hlavu o silnici a převezli ho s krvácením do mozku do nemocnice. Po dvou měsících hospitalizace pak boj o jeho život doktoři prohráli, důchodce zemřel na poúrazové komplikace.

Tragédie se stala v Olomouci, kde také dnes zasedal tamní vrchní soud. A definitivně potvrdil Benešovi pětileté vězení. Tedy rozsudek, který násilníkovi vyměřil olomoucký krajský soud, ale proti kterému se muž odvolal.

Zákeřného činu litoval

Podnikatel a člen skupiny historického šermu Beneš svého jednání litoval, po soudcích žádal nižší trest. Původně mu za ublížení na zdraví s následkem smrti hrozilo až 10 let za mřížemi. "Chtěl bych znovu vyjádřit lítost nad tím, co jsem udělal, netušil jsem, co se může stát," zopakoval dnes u soudu.

"Vedl nečekaný úder pěstí do obličeje. Věděl, že může poškozenému způsobit ublížení na zdraví. Musel také vědět, že tímto útokem napadl staršího člověka, u kterého není stabilita dostatečná a obranné reflexy jsou zpomalené," odůvodnil však předseda senátu Stanislav Urbanec rozhodnutí soudu. Podle něj je trest přiměřený. "Trest má na samé spodní hranici. Útok spáchal zákeřně, svým nenadálým útokem nedal poškozenému možnost se bránit," dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nm48 ( 18. března 2013 13:56 )

justice je zralá na to aby se jim tež někdo podíval do ksichtu pěstí,pět let za skoro vraždu je k smíchu,pablbové a Smetanu za tykadélka by nejraděj ukřižovali!!

wimr ( 18. března 2013 12:32 )

přeci každej důchodce ku.rva ví, že má chodit ozbrojenej, když už nemá na normální pistoli s ostrejma, tak stačí plynovka za dva litry, potom už jen stačí říct : ty máš svaly, já znám čáry a buuuch silákovi do očí, pak máte vidět ten tanec slepýho Víta

kakamilek ( 18. března 2013 12:06 )

Autá sa neškrábů,Bohušu...

zadnice ( 18. března 2013 11:53 )

K pětiletému pobytu za mřížemi poslal olomoucký soud defitivně Martina Beneše (34),..... "justice" se nám opět vysmívá. Tu jednu ránu by měl dostat soudce!!!

jakarte ( 18. března 2013 11:44 )

Ale ano. Jen se domnival, ze poskrabal jeho auto. A to byste se divil kolik lidi by udelalo to same. Vas názor je, bohužel, mensinovy.

Zobrazit celou diskusi