Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Znásilnil s kumpány Indku a pak spáchal sebevraždu: Může za to věznice?

Autor: ljš, ČTK - 
18. března 2013
09:03

Vyšetřovatelé sebevraždy jednoho z mužů obviněných v případu hromadně znásilněné indické studentky v autobuse v Dillí viní z odpovědnosti za jeho smrt věznici. Podle vyšetřovatelů vězeňští dozorci selhali, když muže, který se v cele oběsil, dostatečně nehlídali.

Rám Singh byl minulé pondělí nalezen mrtvý ve své cele v dillíské věznici Tihar s přísnou ostrahou. Podle správy věznice se třiatřicetiletý Singh oběsil na provaze, který si vyrobil ze svého oblečení. Před soudem v Dillí se Singh zodpovídal z obvinění z únosu, znásilnění a vraždy, za což mu hrozil až trest smrti.

Singh byl řidičem autobusu, v němž byl zločin spáchán. Figuroval jako hlavní obžalovaný v případu, v němž je skupina mužů souzena za útok na 23letou studentku. V prosinci ji napadli v autobusu v Dillí a hromadně ji brutálně znásilňovali a bili. Mladá žena o dva týdny později svým zraněním podlehla.

Vyšetřování Singhovy sebevraždy, které nařídila indická vláda, zjistilo, že tři zaměstnanci věznice zanedbali své povinnosti. K těm patřilo i pravidelně Singha kontrolovat, napsal list Hindustan Times s odvoláním na nejmenované zdroje.

Jeden z dozorců, který měl Singha v noci na minulé pondělí hlídat, nepřišel vůbec do práce. "V tu noc chyběla noční stráž," uvedl zdroj zasvěcený do vyšetřování sebevraždy. A další dozorce, který měl pravidelně obcházet kolem cel, vůbec nevyšel ze své kanceláře, jak prokázal záznam z bezpečnostních kamer.

Minulý týden se konala pitva Singhova těla, která prokázala, že zemřel oběšením. Nevyjasnila ale otázku, zda se oběsil sám, což je verze, na níž trvá věznice, anebo byl zavražděn, jak tvrdí jeho příbuzní.

elsazpce ( 19. března 2013 15:50 )

Tak proč tam ty krávy jezdí,když vědí jaké to tam je není den aby se tam něco nedělo. Nebo si sebou někoho vezmu ideálně chlapa. Takový lidi si o to sami říkají.

peterwilliams ( 18. března 2013 15:48 )

to je divny ,jak je svet pri zrudach

cityjail ( 18. března 2013 10:43 )

Nic nevyšetřovat a bachařům vyplatit prémie.Ušetřil sebevraždou prachy za soud,basu,případně špagát.Pokud to tedy sebevražda byla,povídá se,že v takových zemích příbuzní zaplatí strážím,aby je ušetřili veřejné ostudy.

hejhej ( 18. března 2013 10:30 )

Když takové hovado spáchá sebevraždu,nikdo by neměl být obviněný.Vždyť ten násilník se podobal člověku,jenom tím,že chodil po dvou.

reggina ( 18. března 2013 09:20 )

A komu to vadi?

Zobrazit celou diskusi