Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manželé Konvičkovi z Frenštátu: Lidé nás pomlouvají a posílají anonymní dopisy

Autor: Slávka Červená - 
18. března 2013
05:01

Měsíc hrůzy mají za sebou lidé ve Frenštátě. V neděli 17. února tam Antonín Blažek (†57) vyhodil do povětří panelový dům. Zemřel on a dalších pět lidí. Z toho tři děti. Jako ve zlém snu stále žijí manželé Konvičkovi, kteří přišli o Adélku (†2) a Radimka (†5).  Jejich nesmírnou bolest prohlubují i zlé pomluvy a dokonce jim přišel i anonymní dopis.

Měsíc je pro všechny krátká doba. Vše je stále příliš živé. „Bolest, smutek v celém člověku i vztek na toho, co to udělal. Místo veselých dětí teď máme doma jen jejich popel v malých urničkách. Je hrozné, když vám děti podají tak jako sklenky v obchodě,“ řekl včera Blesku otec dětí Ondřej Konvička (31). Manželé nyní vyřizují vybudování vlastního náhrobku v urnové části hřibitova. Má mít tvar srdce. Na něm budou diamantovou tužkou vykreslené obličejíčky sourozenců.

Zemřely ve spánku

Panelák, kde manželé žili, už není. Zůstalo volné prostranství. Pokaždé, když jdou manželé okolo, se jim oživí úděsné vzpomínky. „Když tam procházíme, je nám moc těžko. V noci nespíme. Bydlela tam už babička, moje mamka, já. Z porodnice jsme tam přivezli děti.  Najednou je vše pryč. Jedinou útěchou pro nás je, že víme, že netrpěly. Zemřely ve spánku,“ konstatovala paní Andrea (29).

Odporný anonym

Přestože rodina prožívá takové utrpení, najdou se i tací, kteří chtějí ublížit ještě více–pomlouvají. Konvičkovi totiž dostali odporný anonym. „Prý, co jsem to za matku. Kde jsem byla, když jsem děti v tu dobu nedržela za ruce a sama se zachránila. Ten, co to psal, vůbec neví, co se tam odehrálo,“ říká žena zdrceně. „Spadlo na ně celé patro nad nimi a střecha. Speciální technika je vyhrabávala celý den,“ poznamenal Ondřej.

Šlechetná nabídka

Manželé bydlí v bytě u Konvičků starších. Známý jim nyní nabídl byt jen za platbu energií. „Zřejmě na jaře se tam nastěhujeme. Už dříve jsme měli v úmyslu stavět. Tak uvidíme, co bude dál,“ pokračoval Ondra. On ani jeho žena zatím nechodí ze zdravotních důvodů do práce. A jak včera smutné výročí prožili? Andrea odjela ke své mamince. Ondru vzali modeláři na přehlídku leteckých modelů, aby se rozptýlil. Je to totiž jeho velký koníček.

minaaa ( 29. března 2013 08:49 )

zastaváš se oho co zabil děti???? pokud toho měl dost, tak měl jít na most a skočit a ne nechat vybouchnout barak a zabít nevinné děti!!!! a zničit životy nekolika rodin.....prober se debile a raději nemluv !!!!

minaaa ( 29. března 2013 08:46 )

když se podíváš na ty obrázky tak tam vidiš půlku baraku stát a půlka zřícená....Ty děti asi měli pokojíčky na té ,,špatné,,, straně bohužel....víš co to musel být za šok, nikdo nevěděl co se děje, k tomu noc a hlavně bezmoc!!! Jen primitiv může takto odporně očernit rodiče, kteří přišli o vše..... Tady je každej chytrej....usekat vám za toto ruce, nebo raději celou palici a pro jistotu jazyk !!!!!

minaaa ( 29. března 2013 08:42 )

Tak toto může nepsat jen promitiv....zažils někdy nějaký takový výbuch??? Když nevíš co se děje...ještě uprostřed noci..... Takovým jako jsi ty bych usekala ruce a nebo arději celou palici....Ta rodina má zničený život a takový bezcharakterní, hloupý idiot jim to vůbec neulehčil....příště raději drž hubu!!!!

minaaa ( 29. března 2013 08:39 )

upřímně v to doufámn že se jim to vratí, to jsou odporní lidé co si to dovolili napsat....Konvičkovi zažívají nejhorší okamžiky ve svem zivote...Kdyby dotyční nebyli primitivové tak by se pod to alespon podepsali!!!!! Na tom je videt jejic ubohost!!!!

minaaa ( 29. března 2013 08:35 )

:/ Těm kteří napsali takto odporný anonym bych usekala ruce a možná nejen to... Toto mohl napsat pouze jedinec/jedinci naprosto hloupý a bez mozku!!!!! Rodino Konvičkova vám přeji upřímnou soustrast. Jste oba mladí lidé a celý život máte před sebou i když s takovouto obrovskou bolestí...bolest časem otupí...:// Vám přeji mnoho úspěchů a třeba i další děti, myslím na vás a prosím nenechejte se zničit nějakýma kretenama bez mozku!!!!

Zobrazit celou diskusi