Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Provozovatelé lyžařských areálů si mnou ruce: Letošní sezóna byla výnosná!

Autor: ČTK, tis - 
17. března 2013
13:00

Letošní zimní sezóna spíše přináší provozovatelům více radosti než starosti. Oproti té loňské vykazují vyšší zisky. Další příval milovníků zimních sportů očekávají o velikonočních prázdninách.

Srovnatelná s loňskou nebo i mírně lepší byla podle hoteliérů a provozovatelů lyžařských areálů letošní zimní sezona v Beskydech. Zřetelný je podle nich trend, že lyžaři už nejezdí do hor na delší dobu, ale třeba jen na několik hodin.

Provozovatel areálu Ski Bílá Jaroslav Vrzgula řekl, že sezona byla, co se týče návštěvnosti, lepší než loni a srovnatelná s rokem předtím. "I když chyběly takové ty extra silné víkendy s ideálními podmínkami, celkově je sezona lepší než loňská. Trend je u nás už dlouhodobější, jsme v podstatě areál závislý na dojíždějících lidech, ale ti už nepřijíždějí ani na jeden den, ale jenom na dvě tři čtyři hodiny a jedou dál pracovat nebo za jinou zábavou," řekl Vrzgula.

Také v Karlovarském kraji si na letošní sezónu provozovatelé nestěžují. I přes její opožděný začátek zaznamenaly nárůst návštěvnosti o 10 %.

Do Krkonoš přijelo více turistů z Německa i Česka, sezónu tedy rovněž hodnotí kladně.

Vyšší návštěvnost a tím pádem i vyšší tržby než loni přinesla současná zimní sezona mnohým lyžařským střediskům v Jeseníkách. Provozovatelé, kteří jsou se zimou spokojeni, úspěch přičítají především lepšímu marketingu. Svou roli hrály i investice, které do středisek každoročně vkládají, a nabídka nových služeb. Pozitivně sezonu hodnotí i pracovníci jesenické horské služby. Během zimy nemuseli vyrážet na větší pátrací akce ani zasahovat v lavinách.

V Pardubickém kraji lyžaři často šetřili na službách, někde jich dokonce ubylo

Na Vysočině o nadprůměrné sezóně hovořit nemohou, ale rozhodně pro ně byla lepší než ta předchozí, kdy alespoň neskončí s prodělkem.

Sezóna ještě ale nekončí a provozovatelé nadále očekávají příliv lyžařů o velikonočních prázdninách.

 

 

agatamachova ( 17. března 2013 17:26 )

Ahoj. Po internetu se prave siri novinka, jak si vydelat nejake penize. Najdete to na - www.Prilepseni.Nazory.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a zatim jsem naprosto spokojena Doporucovala bych se na to ale podivat rychle, protoze brzy uz by to nemuselo byt mozne...

Zobrazit celou diskusi