Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Případ znásilněné švýcarské turistky (39): Policie zadržela 20 mužů

Ilustrační foto: ndická policie vyšetřuje znásilnění švýcarské turistky
Ilustrační foto: ndická policie vyšetřuje znásilnění švýcarské turistky  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kla - 
17. března 2013
10:30

Indická policie intenzivně vyšetřuje skupinové znásilnění švýcarské turistky v centrálním státě Madhjapradéš. Zadržela a vyslechla 20 mužů, nikoho ale dosud nezatkla.

Indická policie intenzivně vyšetřuje skupinové znásilnění švýcarské turistky v centrálním státě Mahjapradéš. Zadržela a vyslechla 20 mužů, nikoho ale dosud nezatkla. Informovala o tom agentura AP. 

Skupina mužů v pátek večer napadla Švýcarku a jejího manžela při výletu na kolech v okrese Datia. Muže útočníci zbili a přivázali ke stromu, pak ženu znásilnili. Dvojici také okradli. Policisté nyní provádějí razie v okolních vesnicích, řekl AP vysoký policejní představitel. Dvojice podle něj vypověděla, že útočníků bylo sedm nebo osm. Přesným počtem si ale švýcarští manželé nejsou jisti, protože byla už tma.

Prosincový útok

Násilí na ženách představuje v Indii velký problém. V poslední době vzbudil v zemi i ve světě velké pobouření případ studentky, která v prosinci zemřela po brutálním znásilnění několika muži v autobusu v hlavním městě Dillí.

Z útoku byla obviněna šestice mužů. Jeden z nich je nezletilý, proto bude jeho případ projednávat soud pro mladistvé. Pětici dospělých násilníků podle nedávno zpřísněného zákona hrozí trest smrti. Hlavní podezřelý v tomto případu, řidič autobusu Rám Singh, byl 11. března nalezen mrtev v hlídané cele dillíské věznice. Oficiálně spáchal sebevraždu, jeho rodina a obhájce ale vznesli obvinění, že byl zabit.
  

12356 ( 17. března 2013 13:46 )

jenze to mas tezky, cim vic budes zakazovat, tim vic se tam budou "turiste" snazit dostat. Ja bych to nechala na kazdem at se rozhodnou sami, pokud se rozhodnou pres vsechna varovani jet do techto nebezpecnych destinaci, dat jim podepsat papir, ze v pripade unosu, nebodou riskovany zivoty druhych a vlada nebude prijimat zadne podminky na vykupne, za vykupne bude zodpovedna rodina "cestovatelu".

12356 ( 17. března 2013 13:42 )

jana999,naprosta pravda, ja bych jeste dodala, ze stejne je to i v prvni nejlidnatejsi zemi na svete, Cine, obe nejlidnatejsi zeme sveta si zadelavaji svoji tradici mit syna, na poradny maler a to tim, ze za par let budou se poradat najezdy do okolnich statu za ucelem unosu zen a co z toho vzejde si asi dokazes predstavit.

12356 ( 17. března 2013 13:38 )

jj, mas pravdu, pokrok nezadrzis....

cityjail ( 17. března 2013 13:07 )

Aha,jak to dobře chápu,pokud si ti nadržení umazanci chtějí zapíchat,tak si prostě odchytí turistku-jo? Jo,pokrok,dřív jim stačily kozy.....

jana999 ( 17. března 2013 12:48 )

to by moc nepomohlo, indie nežije z turismu ale naopak má nejsilnější ekonomiku, protože vyrábí zapakatel, nákldy žádný, lidí má, že neví co s nimi a jestli pochcípají hlady je vládě jaksi fuč, to že je tam poslední dobou ta znásilnění je zapřičiněno v podstatě tím, že se dá rozpoznat pohlaví ještě nenarozeného dítěte, a protože rodiny, které mají dcery, musí platit svatbu a dát ještě věno a dcera odchází do jiný rodiny, zatímco syn se stará o rodinu a když se ožení, tak jim přivede do rodiny služku, jejíž rodina jí ještě zaplatí, aby u nich tu služku mohla dělat, tak se rodili jen samý kluci, s dcerami se šlo na potrat a ted na jednu dívku v Indii připadá 50 můžů, pokud se chtějí oženit musí koukat po nevěstách v cizině

Zobrazit celou diskusi