Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pákinstán stále nemá informace o unesených Češkách!

Autor: ČTK - 
17. března 2013
09:50

Pákistánské ministerstvo vnitra nemá dosud žádné informace o navázání kontaktu s únosci dvou českých turistek a případné žádosti o výkupné. Uvedl to dnes pákistánský server dnd.com. Zpráva o únosu dvou mladých žen skupinou ozbrojenců v pákistánské provincii Balúčistán přišla ve středu, od té doby nejsou nové informace o jejich osudu.

Nejmenované zdroje z pákistánského ministerstva vnitra, na které se server odvolává, ale zmínily možnost, že únosci by mohli navázali kontakt přímo s českými úřady. Připomínají v této souvislosti případ loňského únosu švýcarského páru, kdy se únosci spojili s rodinami zajaté dvojice a úřady ve Švýcarsku.

Češky, kterým je kolem 25 let, přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu jako turistky. Cílem jejich cesty byla Indie. Z místa únosu je skupina osmi až deseti ozbrojenců odvezla terénním automobilem. Únosci sebou vzali i policistu, jenž ženy doprovázel, později ho ale z auta vysadili a ponechali si jeho zbraň.

K činu se zatím nikdo nepřihlásil, a není tak ani znám jeho motiv. Podobné incidenty jsou v oblasti ale poměrně časté a hlavním cílem pachatelů bývá výkupné.

 

miriam ( 18. března 2013 18:54 )

v Pákistánu? Páč tady už ty dvě asi volit nebudou

zasejedna ( 18. března 2013 15:07 )

těch možností je tolik,další z nich je použití na dárcovství orgánů,tenhle obchod je na vzestupu. Přeji děvčatům ať se v pořádku vrátí

cid2000 ( 18. března 2013 11:47 )

Odhaduji, že je jistě nikdo nezabil ani to nemají v úmyslu.Spíše se bude jednat o výkupné nebo spíše objednávka pro nějaký bohaty kozomrdy s vousama co chtějí za manželku do harému nějakou bělošku nejlépe mladou plodnou a blondýnu a chtějí si pošpásovat.I tamní bohatí chlapi hledají vzrůšo a jsou ochotni platit pěkné prachy za mladé plodné bělošky.Mají to i s dovozem domů.Takže je šance, že se mohou za pár let vrátit útěkem z nějakého harému z hor.Ale, ale pokud budou mít už děti s kozomrdama...tak se jim bude špatně utíkat dobrovolně jako matkám a opouště vlastní děti....ikdyž s kozomrdem?Utíkat potaji např.s třema dětma v horách stovky kilometrů sama žena?Ty vzdálenosti jsou tam obrovské.To není Praha Brno.Ostatní muži z jiných vesnic z okolí takovou ženu s dětma nepustí stejně, když jí někde náhodně potkají a zadrží ji a vrátí!!!A dostaně pořádně trest bičem za opuštění manžela veřejně!!!Holky jsou opravdu v těžké situaci.Určitě nejsou mrtví,ale.......čeká je tvrdý život u novodobého otrokáře.Takže se musí doufat v budoucnost, že se něco stane.Třeba se vrátí,...naděje je.

wimr ( 18. března 2013 06:57 )

parlament by měl zvážit, jestli by ženám nemělo být odejmuto volební právo

schmeisser ( 17. března 2013 10:22 )

"Pákinstán" ... tak to se mi fakt páči

Zobrazit celou diskusi