Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odborář Zavadil: LIDEM je jednotkou směšnosti! Škromach: Peake je pijavice

Odborář Jaroslav Zavadil se na sjezdu ČSSD pustil do LIDEM Karolíny Peake i exprezidenta Klause
Odborář Jaroslav Zavadil se na sjezdu ČSSD pustil do LIDEM Karolíny Peake i exprezidenta Klause  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Martin Hurda, Alexandr Malachovský)
Autor: simao, ČTK, kru - 
15. března 2013
17:58

Šéf odborů Jaroslav Zavadil má vlastní tabulku politických jednotek. Zatímco jednotkou směšnosti je pro něj strana LIDEM Karolíny Peake, exprezidenta Klause označil nepřímo za jednotku arogance. Svůj pohled na věc pak přednesl sociálním demokratům na sjezdu v Ostravě, kde se do Karolíny Peake pustil i Zdeněk Škromach.

Při 37. sjezdu ČSSD muselo Karolíně Peake pořádně zvonit v uších. Nejprve si z ní utahoval "nadstranický" prezident Zeman, který sociální demokraty pobavil průpovídkou s narážkou na šéfy stran současné vládní koalice.

"Dovedete si mě představit, že budu podporovat Nečasovu, nebo Schwarzenbergovu vládu? Což by v obou případech byla vláda Miroslava Kalouska? Nebo že si v nejhorším případě budu snad přát vládu Karolíny Peake," položil si řečnickou otázku Zeman.

To šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil sociální demokraty požádal, aby se nestali směšnými nebo arogantními. A stejně jako Zeman doufá, že se ČSSD ujme po volbách vlády.

Spolupráce odborů a Nečase: Házení perel sviním, řekl Zavadil

Zavadil do Ostravy přiletěl vrtulníkem společně s prezidentem Zemanem. A ani odborář vládu Petra Nečase nešetřil. "My jsme nabídli řadu námětů a návrhů. Bylo to, jak když házíme perly sviním," řekl Zavadil o spolupráci odborů s vládou.

Nejmenší vládní stranu LIDEM spolu se šéfkou Karolínou Peake pak Zavadil označil za "jednotku směšnosti". Stal se jí prý kvůli trvání na vládních křeslech i deklarované snaze bojovat s korupcí. "Co si myslím, že je nejhorší pro každého politika, je, když se stane směšným," dodal odborový předák.

Zemanova předchůdce Klause pak Zavadil označil nepřímo za "jednotku arogance". "V současné době je pro mne jednotka arogance volná, protože 7. března jedna jednotka skončila," podotkl Zavadil. V ten den skončilo druhé Klausovo funkční období.

Škromach: Peake je pijavice, vládní chlév je třeba vymést

Do Karolíny Peake se pak pustil i kandidát na místopředsedu ČSSD Zdeněk Škormach jí označil za pijavici. "Peake je pijavice, která se živí na vládě," prohlásil politik. A nešetřil ani současnou koalici.

"Vládní chlév je třeba vymést," dodal. Ze všech kandidátů na post místopředsedy měl nejkratší, ale zato nejostřejší projev, který si s tím Zavadilovým příliš nezavdal.

blooroses ( 17. března 2013 11:40 )

Původně jsem si myslel, že jsi pouze naivní. Bohužel jsi i hloupá. Já nic nekáži, pouze komentuji a vysvětluji skutečnosti, přičemž vycházím z faktů a statistik. Pokud někdo označí za blud například holý fakt, že se za Zemanovy vlády státní dluh více jak zdvojnásobil, aniž by si ověřil fakta, je u mě línej blb a ignorant, co po vzoru komunistů přepisuje dějiny k obrazu svému, aby mohl lhát sám sobě a vymývat hlavy dalším. Pokud nejsi schopná akceptovat fakta, nezbývá mi než se s tebou rozloučit. Diskuze fakta x fantas je k ničemu.

janka174 ( 17. března 2013 00:11 )

Kdepak, bludy kážeš ty a ODS, cokoliv se jim nepodaří, svádějí na druhé, dodnes se ohánějí komunisty, co zvorali, jak se chudáci měli špatně, bla, bla, bla. ODS - ti jsou tak leda schopni vykrmovat cikány ze státních peněz a ještě se sami na nich přiživovat, vytvářet si pracovní posty, jen aby měli další umělou trafiku. Je to jasné, kde se jich nažerou tisíce, tam se vykrmí i desítky pašíků z ODS. Nech si svoje kecy pro svoje děti. Ať jednou vědí, na co mají tu bídu svalovat. Přece na komunisty a pak na Zemana!

blooroses ( 16. března 2013 13:22 )

Hodně naivní děvče (bez ohledu na skutečný věk), bohužel, bez přehledu, bez schopnosti dát si dějinné události do souvislostí a vyvodit správné závěry. Například ten tvůj vyhazov a posléze přijetí dvou na tvé místo, to nemá s politikou ani situací státu nic společného. To je výhradně záležitostí vnitřní politiky podniku. Že jsi se za Zemanovy vlády měla dobře, to není Zemanova zásluha. Ono když nějaká vláda něco zvorá, trvá to dost dlouho, než se to promítne do toho co člověk v běžném životě vnímá. Za to jak jsi se měla za Zemanovi vlády, za to by jsi měla poděkovat Klausovi. Tomu se za jeho vlády podařilo nejprve státní dluh snížit, posléze ho držel na stejné úrovni, až ke konci druhého období jeho vlády dluh mírně stoupl. Bohužel za Zemanovy vlády už to jelo jak na skluzavce do pekla. Ze 173,1 miliard navýšil státní dluh na 395,9 miliard. A takto z kopce jsme se Zemanem jeli prakticky ve všem. Samozřejmě se to ale projevilo až postupem času, takže lidé, co nerozumí politice, ekonomice, neumějí či nechtějí si najít fakta a porovnat je, žíjí vytrvale v bludech, vyjadřují se v bludech a chovají se podle bludů ve svě hlavě a sami tak svými volbami celou situaci fatálně zhoršují.

janka174 ( 16. března 2013 02:03 )

Za Zemana jsem ještě měla práci a skvělý život. Ale jsem holka šikovná a i když mne před pár lety z té skvělé práce vyhodili prý pro nadbytečnost (mimochodem dnes tu moji práci dělají dvě) tak jsem se postavila na vlastní nohy a mám ten skvělý život zase, ale rozhodně se o to nezasloužila vláda Nečase, Kalouska, Schwarzenbera a jejich soudruhů. Nech si svoje kecy, jimi bídu v téhle zemi neovlivníš. To Klaus a jeho nohsledi nás dopravili do obrovské zadluženosti a ty jsi ten, kdo jim to žere!!!

blooroses ( 15. března 2013 23:39 )

Tobě je patnáct nebo kde je zakopaný pes, že si nepamatuješ, co všechno už nám Zeman za své politické kariéry předved? Pokud věříš tomu, že se změnil k lepšímu, jsi hodně naivní.

Zobrazit celou diskusi