Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ministrem obrany bude generál Picek! Nahradí Peake, která ho vyhodila

Karolína Peake ho za prvního náměstka nechtěla, nyní Vlastimil Picek povede ministerstvo místo ní!
Karolína Peake ho za prvního náměstka nechtěla, nyní Vlastimil Picek povede ministerstvo místo ní!  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
14. března 2013
12:22

Peripetie s hledáním nového ministra obrany jsou u konce, premiér Nečas si podle všeho již vybral. Důvěru by měl dostat generál Vlastimil Picek. Ano, přesně ten, kterého osmidenní šéfka resortu po svém nástupu do čela obrany vyhodila!

13. prosince jej Karolína Peake odvolala z funkce prvního náměstka ministra obrany. Generál Vlastimil Picek se rázem stal personou non grata. Navzdory tomu, že šéfka LIDEM po nástupu do funkce ministryně obrany slibovala, že kobercový nálet na spolupracovníky svého předchůdce Vondry neprovede.

Karty se však dokonale obrátily. Peake musela po pouhých 8 dnech balit kufry, dostala padáka. A uznávaný odborník Picek vyslyšel volání premiéra Nečase a na ministerstvo se vrátil. Nyní by měl obraně dokonce šéfovat!

Vytrhne Nečasovi trn z paty

Podle informací ČTK by to totiž měl být právě Picek, který definitivně vytrhne Nečasovi trn z paty a převezme žezlo nad osiřelým ministerstvem.

Kolem neobsazeného místa ministra obrany se přitom v poslední době rozpoutala vášnivá diskuze. Na absenci plnohodnotného ministra si stěžovali i vojáci. A došlo i ke sporu vládních kumpánů Nečase a Schwarzenberga.

Právě šéf TOP 09 Schwarzenberg však prý Picka, kterého Nečas navrhoval již dříve, do čela obrany nechtěl. "Já jsem nebyl nadšený z toho, že bychom byli jako Guatemala, kde je generál ministrem obrany," řekl kníže Právu.

Peake: Zvykám si, že dohody neplatí...

"Já i strana LIDEM jsme si už, byť neradi, zvykli, že dohody neplatí," reagovala na informaci o Pickově chystaném nástupu do vlády vicepremiérka Peake. Narážela na to, že Nečas hledal ministra, se kterým budou souhlasit všechny tři koaliční strany. Ona sama patrně se jmenováním Picka nesouhlasí.

Premiér však Picka delší dobu označuje za "velmi kvalitního odborníka". A právě o někoho takového stál, nechce totiž, aby se opakovalo podobné fiasko jako s neodbornicí Karolínou Peake.

Vondra: Picek rozumí situaci v resortu

Picek se po odchodu Peake vrátil na ministerstvu ke své běžné agendě na ministerstvu - mimo jiné vedl vyjednávání se Švédskem o pokračování pronájmu nadzvukových stíhaček gripen. "Situaci v resortu rozumí a podílel se na důležitých reformách v posledních dvou letech," sdělil ČTK o Pickovi exministr Vondra.

V minulosti se však Picek zapojil i do kontroverzního nákupu letounů CASA - za ministryně Parkanové (TOP 09) se jako tehdejší náčelník generálního štábu stavěl Picek proti, podlehl však údajnému nátlaku ze strany ministerského náměstka Martina Bartáka.

komentator ( 14. března 2013 17:15 )

Peakovi: povedená rodinka -Kateřina (lhářka a podrazářka) a manžílek Charles korupčník a podvodník!!! Charlese Peaka, manžela bývalé odéesačky K.Peakové vyrazili z UNIPETROLU za korupční jednání a podvody!! Peak jako člen vedení UNIPETROLU zmanipuloval výběrové řízení pro restrukturalizaci společnosti UNIPETROL ve prospěch spřátelené poradenské firmy. Peak to nedělal z přátelství ale za těžké peníze!!!! Tato lumpárna vykutálenému manžílkovi K.Peakové nevyšla a podvodník Charles Peak dostal PADÁKA!!! Na tuto velkou lumpárnu Charlese Peaka a jeho vyhazov z UNIPETROLu upozornil týdeník Euro a další tisk!! Když se "poctivec" Charles Peak soudil s týdeníkem EURO za poškození svého "dobrého jména" (ejhle-drzost jak Brno),soud dal za pravdu týdeníku EURO a Ch.Peak sklapnul... Jak je možné, že K.Peaková, jejíž manžílek je podvodník, který poškodil polostátní firmu UNIPETROL, je místopředsedkyní vlády pro boj s korupcí? Slušný člověk by chodil kanály. Bývalá odéesačka Peak, kterou Véčkaři přezdívají modrá píč-, je splachovací. Jde jí pouze o peníze a prebendy! Jmenováním do vysoké funkce Picka, kterého Peaková vyhodila z ministerstva obrany, Nečas plivnul K.Peakové do ksichtu! Ta nechutná nána však to překousne a uděla vše, aby mohla zůstat u koryta!!! Peníze K.Peakové nesmrdí!!!

stařec ( 14. března 2013 17:12 )

hloupý a ještě se stím chválí!!!!

stařec ( 14. března 2013 17:09 )

kdy se to stalo,ty vygumovaná hlavo????

stařec ( 14. března 2013 17:08 )

3,14čo-to čumíš!!!!

1946 ( 14. března 2013 16:46 )

Zobrazit celou diskusi