Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanem kritizovaná ochranka se činí: Chytila zloděje, kradli u prezidentova paneláku

Miloš Zeman před svým panelákem s doprovodem v podobě člena ochranky a tajemníka Hlinovského (vpravo)
Miloš Zeman před svým panelákem s doprovodem v podobě člena ochranky a tajemníka Hlinovského (vpravo)  (Autor: Foto Blesk - Pavel Hofman)
Autor: simao, INT - 
13. března 2013
12:55

Nejdřív Miloš Zeman prezidentskou ochranku odmítal, navážel se do ní kvůli její neschopnosti. Jenže teď  se bodyguardi činí. Dokonce nad rámec své práce. Nedaleko paneláku, ve kterém Zeman stále bydlí, chytili na stavbě dvojici zlodějů kovů!

Hned od Zemanova zvolení to vypadalo, že to s ním bude mít ochranka pořádně těžké. Prezident ji pořádně "vypucoval" kvůli zpackanému zásahu v Chrastavě, kdy bodyguardi nechali atentátníka Vondrouše, ať Klause pokropí sprškou střel z airsoftové pistole.

Zeman nedával oddechnout ochrance ani poté. Nebyla třeba na svém místě, když padal ze schodů. Nakonec však na oficiální ochranku přistoupil a jeden tým "pořídil" i vlastní dceři Kateřině. Od té doby střeží ochranka Zemana i jeho rodinu jako oko v hlavě. A všímá si bedlivě i jejich okolí.

Hrozilo Zemanovi nebezpečí? Ślo prý jen o poplašnou zprávu

Dnes pak došlo i k jedné kuriózní situaci. Nedaleko paneláku, kde Zeman stále ještě bydlí, chytila zloděje!

"Poblíž bydliště CHO1 (chráněná osoba, tedy prezident Zeman - pozn. red.) zadržel člen osobní ochrany dvě osoby podezřelé z krádeže věcí z blízké stavby, které na místo přijeli kradeným vozidlem," stojí v hlášení ochranky, které uveřejnil server iDnes.cz.

V okolí se prý dokonce šířila zpráva, že nebezpečí hrozilo i samotnému Zemanovi. Auto prý bylo napěchované výbušninami. Údajnéě však šlo jen o planý poplach a bujnou fantazii sousedů. "Nic takového se nestalo. Naše ochranka jen tak mimoděk prostě odvedla dobrou práci," okomentoval to pro server náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel. 

Stále bydlí v paneláku

Zeman přitom v paneláku ve Stodůlkách nadále bydlí. Přímo na Hrad do Masarykova apartmánu se však nakonec stěhovat nebude, první dáma Ivana rozhodla jinak. Zemanovi se přesunou do Lumbeho vily, kterou opustil Václav Klaus.

"Myslím, že se tam budou provádět ještě některé velmi drobné stavební úpravy, ale termín ponechám na své ženě," sdělil Právu ke stěhování prezident Zeman.

aluman ( 13. března 2013 19:00 )

Ochranka chytila zloděje. To se dá podle mě chápat jediným způsobem. Stejně jako pokud by ochranka zavolala na zloděje policii (na kterou by jen tak mimochodem zloději těžko počkali). Jde o dvě zcela odlišné věci.

frantacizek ( 13. března 2013 16:10 )

ti ko.koti chytají zloděje a Bechera nám zatím někdo sejme jako Klause ten komouš tou pistolkou.

rezacek ( 13. března 2013 15:27 )

A víte někdo, JAK to ta ochranka udělala? Já ne, proto se zcela vážně tímto ptám. Jestli jedna z těch goril vzala mobil, vytočila 158 a řekla "hele, hoši, tady u č.p. ... na Stodůlkách je právě nějaká čórka" a pak si zase hleděli svého (t.j. Milouše prvního), pak není, co vytknout. Jestliže by ovšem dali bobek na Milouše a honili zlodějíčky, pak by to skutečně byl operetní komparz, jako u toho Klause. Mimochodem, škoda, že u toho hňupa použil PVC. Lepší by bylo Pb.

wandzi ( 13. března 2013 14:07 )

krakonoš je prduch, takže mu už moc nemyslí

aluman ( 13. března 2013 14:06 )

Ochranka skutečně mimo jiné zajišťuje ochranu sídla prezidenta a objektů kde prezident pobývá. Zajišťuje ochranu těchto míst před narušiteli. Chytání zlodějů o pár domů dál je jasným porušením povinností ochranky.

Zobrazit celou diskusi