Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nový plán pražské radnice: Prostituce bude podnikání

Pražští radní přišli s návrhem, aby byla prostituce vedena jako řádné podnikání
Pražští radní přišli s návrhem, aby byla prostituce vedena jako řádné podnikání  (Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina)
Autor: ČTK, ljš - 
11. března 2013
13:26

Nejstarší řemeslo by se brzy mohlo stát řádným podnikáním. Pražští radní se tímto nápadem snaží vyzrát na to, jak prostituci v Česku co nejlépe regulovat a kontrolovat.

Praha v návrhu zákona o regulaci prostituce navrhuje, aby se poskytování sexuálních služeb stalo "řádným podnikáním". "Prostitutky by tak musely žádat o povolení a platily by daně i zdravotní a sociální pojištění," řekl dnes novinářům radní Lukáš Manhart (TOP 09). Města a obce by zároveň dostaly pravomoc rozhodovat o tom, zda na jejich území nevěstince budou či nikoli. Navíc by provoz veřejných domů mohly kontrolovat.

V České republice zatím žádná zákonná úprava prostituce neexistuje. Kritici hovoří o tom, že by takový zákon prostituci prakticky legalizoval. To ale radní omítá. Podle něj jde jen o vymezení podmínek a pravidel. "Hlavní město Praha totiž nemá zákonnou možnost regulovat prostituci mimo veřejná prostranství," argumentuje Manhart. "Cílem je oddělit legální prostituci od nelegální prostituce," doplnil.

"Prostituce tu byla, je a bude, jejím přehlížením nic nezměníme. Zakázat něco, co neexistuje, ovšem nelze, proto musíme tento jev nejdříve uzákonit, jen tak nad ním získáme kontrolu," řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Podle něho už má návrh předjednanou podporu některých poslanců, kteří byli za Prahu zvoleni do Sněmovny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hofihofi ( 11. března 2013 15:43 )

A uplatky v natraliich

ylatouf ( 11. března 2013 15:29 )

Jednou za dva roky bude prováděna technická kontrola a revize komínů.Budou nová pracovní místa.Páni radní, oni jsou hlavy.

slider ( 11. března 2013 15:16 )

 Praha je jeden velky bordel, a Cesky jsou znamy ku@vy

hofihofi ( 11. března 2013 15:00 )

A budou mit povine registracni pokladny a reklamacni rad.

husqarnowicz ( 11. března 2013 14:32 )

Co je to za pitomý nadpis? Prostituce přece byla podnikání vždycky! Nebo si radní v Praze myslí, že doteďka šlo o osvětovou činnost nebo charitu?

Zobrazit celou diskusi