Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb krásné barmanky Lucie (†23): Přišel i přítel, hádal se u rakve!

Autor: ua, lac, mokk - 
11. března 2013
05:30

 Tíživý smutek promísený napětím panoval před pohřbem zavražděné barmanky Lucie M. (†23) z Rumburku. Když se scházela rodina a pozůstalí, nečekaně dorazil i její přítel Jiří Š. (27), který patří mezi podezřelé z vraždy.

Dříve přitom tvrdil: Nepřijdu! Teď měl v ruce kytici smetanových růží a bílých chryzantém převázanou stuhou s nápisem »Miluji tě«.

Původně se s Lucií chtěl rozloučit sám. „Nechci se setkat s některými lidmi,
o kterých vím, že jí za života ubližovali, a teď budou předstírat, že pro ni truchlí,“ nebral si servítky před pohřbem. „Ty jsi přišel?“ divil se jeden ze jeho vrstevníků dost nahlas a bylo znát, že Jiří Š. tu není vítán.

Do smuteční kaple proto vstupoval mezi prvními. Položil kytici k bílé rakvi, tiše postál a objal zdrcenou Lucčinu matku.

„Byl jsem naládovaný prášky, abych to ustál. A stejně jsem to nezvládl,“ zdůvodnil. Narážel tím nejspíš na incident, kdy se začal hádat s pohřebním zřízencem. „Jirko, uklidni se. Uklidni se,“ chlácholila ho, objala a odváděla stranou starší žena. Pohřeb posléze proběhl bez jeho účasti.

Proč musela umřít?

Lucii M. někdo zavraždil 28. února v herně v Jiříkově, kde pracovala jako servírka. Našel ji tam ležet mrtvou v tratolišti krve právě její přítel Jiří Š. Šel za ní, když se nevracela domů z noční směny. „Byl jsem tam s ní, jenže jsem se opil a ona mě poslala domů se vyspat. Mám kvůli tomu výčitky svědomí. Vím, že jsem jedním z podezřelých. Já ji ale miloval. Nezkřivil bych jí vlásek,“ řekl Blesku Jiří. Policie dosud pachatele neodhalila.