Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stránky ČT nefungovaly: Stojí za tím hackeři?

Web České televize dnes nefungoval
Web České televize dnes nefungoval  (Autor: čtk)
Autor: ČTK - 
7. března 2013
23:01

Internetové stránky České televize měly zhruba od sedmi hodin odpoledne problémy s dostupností. Mluvčí ČT Michaela Fričová výpadek potvrdila, odmítla ale spekulovat o tom, zda šlo o další kybernetický útok, kterým české weby čelí v posledních dnech.

Fričová před 22:00 uvedla, že se ČT daří chod webu obnovovat, ale možnost dalších výpadků nevyloučila. "V tuto chvíli se nám daří postupně obnovovat provoz jednotlivých sekcí webu. Situaci nadále intenzivně sledujeme a pracujeme na tom, abychom zajistili bezproblémový chod stránek," uvedla mluvčí. Přesto je podle ní možné, že se problémy objeví znovu.

Útok hackerů?

České weby od pondělka napadají hackeři, kdy měly problémy zpravodajské servery, následovaly internetové stránky bank, burzy a dnes čelily potížím mobilní operátoři. Zda se staly obětí útoku hackerů i stránky ČT, však zatím pracovníci televize nevědí. "S ohledem na rozsah a komplexnost webu ČT nelze v tento moment s přesností říct, jaké byly příčiny výpadku internetových stránek," dodala mluvčí televize.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi