Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nové skutečnosti o Chávezově smrti: Zemřel na infarkt?

Venezuelský prezident Hugo Chávez zemřel v úterý
Venezuelský prezident Hugo Chávez zemřel v úterý  (Autor: Reuters)
Autor: psch, ČTK - 
7. března 2013
08:06

Všemi milovaný prezident Venezuely, hrdina a sjednotitel, Hugo Chávez (†58) odešel ze světa v úterý. Příčinou smrti ale nebyla rakovina, nýbrž masivní srdeční infarkt! Alespoň to tvrdí šéf jeho ochranky.

Podle původních zpráv Chávez zemřel na komplikované dýchací obtíže, které nastaly po čtvrté operaci rakoviny. Šéf jeho ochranky tvrdí něco jiného.

Generál José Ornella, jehož dnes citovala agentura AP, poslední Chávezovy chvíle popsal takto: "Nedokázal už mluvit, pouze pohyboval rty. 'Nechci umřít, prosím nenechte mne umřít,' říkal."

"Miloval svou zem a obětoval se pro ni," dodal Ornella.

Strávil prý po Chávezovu boku poslední dva roky, tedy období, kdy se venezuelský prezident léčil na rakovinu v oblasti pánve. Úřady druh rakoviny ani místo, odkud byly nádory vyoperovány, nezveřejnily. Ani generál nemoc blíže nespecifikoval, řekl pouze, že v době smrti už byla v pokročilém stadiu. Neodpověděl ani na dotaz, zda byly zachváceny také plíce.

Chávez zemřel v úterý večer ve vojenské nemocnici v Caracasu. Tělo je nyní uloženo ve vojenské akademii, v pátek se bude konat státní pohřeb.

londynskypes ( 13. března 2013 17:57 )

v.s.ivak jeden

jojino ( 7. března 2013 15:03 )

odpocivaj v pokoji!!dokazal si vela pre svoju krajinu!!benzin 2 cent za liter,potraviny a energie za facku,bol si nasim vzorom!!!

rumovapalice ( 7. března 2013 13:08 )

dobře jsi to napsal soudruhu, naším odkazem je vypořádat se s imperialisty a tak ruku v ruce zaútočíme s korejskými soudruhy na bankéře z Wall Streetu

picpa ( 7. března 2013 10:21 )

Potravináři podvádějí! Podívejte se, které výrobky snížily gramáž Většina ceny základních potravin po novém roce vyrostla, a to nejen kvůli zvýšení spodní sazby DPH, kterou prosadila Nečasova vláda, ale také kvůli jiným aspektům. U hromady potravin, zvláště pak u čokolád, došlo k nenápadnému snížení gramáže. Výrobci, jelikož nechtěli jít s cenou nahoru, jednoduše volili méně okatou variantu a shodili gramáž.

takytaky ( 7. března 2013 09:48 )

Objevení Ameriky! Většinou, nebo možná vždycky umřou lidé s rakovinou na selhání jiných orgánů, než ty které jsou zasaženy. Obvykle na infarkt nebo třeba selhání ledvin a podobně. Ale tak spousta lidí to neví, tak napíšeme objevný článek do Blesku.

Zobrazit celou diskusi