Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hororová bouračka na mostě v Praze: Takhle se to stalo!

Autor: ljš - 
6. března 2013
19:16

Obrovská tragédie, jejíž příčinu nikdo nechápe. Řidič, který pravděpodobně nebyl ani opilý, ani pod vlivem drog, narazil na Mánesově mostě nejprve do jeho jedné strany a pak vletěl přímo do dvou chodců. Ani jeden z nich nepřežil.

K nehodě došlo na Mánesově mostě v centru Prahy v úterý večer. Auto jelo od Malé strany směrem k Rudolfinu. Nejprve vyjelo z pravého jízdního pruhu na chodník, odrazilo se od kamenného zábradlí mostu a pak shodilo dva chodce, kteří zrovna šli po opačné straně, do Vltavy.

Ženu (†43) vytáhli záchranáři z řeky nedaleko Nemocnice Na Františku. A oživovací akce byla zprvu úspěšná, podařilo se obnovit její životní funkce. Svým zraněním však nakonec po převozu do nemocnice podlehla. Po těle muže stále pátrají.

Video  Zásah záchranářů a potapěčů u nehody v Praze na Mánesově mostě  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

"Řidič, kterého záchranáři na místě ošetřovali, nebyl v ohrožení života. Utrpěl úraz hlavy a měl zhmoždění hrudníku, ale normálně komunikoval. Vůbec zdravotníci nezaznamenali známky opilosti nebo chování ovlivněné požitím drog," prozradila Právu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Podle některých svědků prý muž možná nezvládl řízení, když se vyhýbal opilci, který mu skočil do cesty.

marie60 ( 6. března 2013 19:16 )

Toho pána už našli. Řidič řekl, že prý se vyhýbal nějakému opilci. Kdo ví jak rychle jel.

valdom_hayzle ( 6. března 2013 19:10 )

No dobře, hororové je možná přehnané. Ale stejně nechápu co řidič dělal - trefí zábradlí na pravé straně, odrazí se na levou stranu, kde trefí dva chodce, a skončí v polovině šíře mostu. Při normální rychlosti a reakci musel zabrzdit už po prvním nárazu a ne zastavit po sto metrech

Zobrazit celou diskusi