Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tanečník souboru se přiznal: Útok kyselinou na šéfa baletu jsem si objednal

Autor: psch, ČTK - 
6. března 2013
09:28

Šéfa moskevského baletu Sergeje Filina pustili před měsícem z nemocnice. Po několika týdnech vyšetřování se přiznal tanečník souboru Pavel Dmitričenko, že si hrozivý útok kyselinou objednal.

V polovině ledna Filinovi chrstli do obličeje kyselinu sírovou, když vystupoval z auta na parkovišti v Moskvě. Měsíc ležel v nemocnici, kde podstoupil několik operací očí. Mezitím po pachatelích pátrala policie.

Teď se přiznal sólista moskevského Velkého divadla Pavel Dmitričenko, že si útok kyselinou objednal. Doznal se také muž, který brutální útok vykonal, a jeho pomocník.

Filinovi způsobili popáleniny třetího stupně a poškození zraku, z něhož se choreograf léčí v Německu. Přestože byla jeho tvář silně poleptána, zrakové funkce podle lékařů zůstanou po sérii operací zachovány.

Trojici podezřelých zatkla moskevská policie v úterý. Vedle Dmitričenka zadržela vykonavatele útoku Jurije Zaruckije, jakož i řidiče, který údajně přivezl útočníka na místo činu.

Baletní mistr od počátku naznačoval, že se stal obětí drsného zápolení uvnitř souboru. Podle listu Izvestija se vášnivý sólista a šéf baletu prý znepřátelili kvůli mladé primabaleríně Anželině Voroncovové. Samo vedení divadla však nějaký ostrý konflikt popíralo.

anka ( 6. března 2013 16:54 )

kdybyste se se trochu namahal a zjistil jak to ve velkem divadle vsechno funguje - tak byste zjistil, ze je to uplne na jine urovni nez u nas....nastesti pro nas...

cityjail ( 6. března 2013 16:26 )

Naivko-myslíš že to u nás není??U nás je to to samý-šoubyznys a světská scéna vůbec je jedna velká kopa hnoje.

anka ( 6. března 2013 15:01 )

hnusne pomery, ktere panuji v divadle nejsou nicim jinym, nez obrazem hnusu, ktery panuje v ruske spolecnosti....je to velky bordel a to doslova, pro ty, kdo maji velke prijmy a pokud se to nejake baletce nelibi, uz si nezabaleti...ti co maji vysoke funkce v divadle mohou vydelat spoustu penez - a proto takovy boj o ne....nic jineho nez penize za tim neni

rumovapalice ( 6. března 2013 11:41 )

to sou ale bl.bové ruský, kvůli jedný ku.ndě zapařený, anorektický dělaj takový ho.vadiny

cityjail ( 6. března 2013 10:04 )

Spíš byl baleťák jako správná baleťácká bukvice do šéfa "udělanej" a když zjistil,že ho mistr podvádí a navíc s ženskou (fuj) tak splichtil termodžihád.

Zobrazit celou diskusi