Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Metalista Randy Blythe: Zprostili ho obžaloby, Dana (†19) nezabil

Autor: psch, ČTK, rvs - 
5. března 2013
13:00

Po několika týdnech skončil soudní proces s americkým metalovým zpěvákem Randym Blythem. Policie ho vinila ze smrti fanouška Daniela (†19). Soud ho dnes zprostil obžaloby a metalista je volný. Původně mu hrozilo 10 let vězení.

Soud dnes začal výslechem z oblasti biomechaniky, jehož znalecký posudek zpochybňuje státní zástupce. Tomu nečinně a mlčky přihlíží Blythe, kterého přijela podpořit rodina.

Chtěl bych, aby tu byl Daniel s námi

Při závěrečné řeči vyjádřil americký metalista lítost a zároveň nevinu. „Nestál bych si za svojí nevinou, kdybych věděl, že jsem vinen. Mé svědomí by mi to nedovolilo. Vím jistě, že jsem ten večer nechtěl nikoho zranit,“ hájil se.

„Dokážu rozumět bolesti, kterou rodina Daniela zažívá, chtěl bych jí poděkovat za to, že mě nijak nenapadá v médiích. Daniel byl fanouškem mé skupiny a nechtěl jsem ho nijak zranit. Byl to jen kluk a já bych si přál, aby tu s námi stále byl,“ řekl s lítostí v hlase Blythe.

Video  Soud osvobodil Randyho Blytha  - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

5 let a 10 milionů

Státní zástupce Blythovi navrhl 5 let vězení, zaplatit má i 10 milionů odškodného, jak požaduje zmocněnec rodiny zabitého Daniela.

"Danielova matka není vzhledem ke svému psychickému stavu schopna vykonávat žádnou dlouhodobější práci," řekl zástupce rodiny.

Danielova matka soudu přihlížela z lavice pro veřejnost. Při řeči zmocněnce (svého bratra) hlasitě plakala. Dodnes je prý v péči psychiatrů.

Včerejší proces pokračoval výpovědí mladé modrovlasé fanynky, která prý na vlastní oči viděla, jak zpěvák Dana surově strčil z pódia. Incident se odehrál při vystoupení americké metalové skupiny Lamb of God v pražském Abatonu z roku 2010.

Posudky: Randy netrpí poruchou osobnosti

V pondělí došlo k přečtení znaleckých posudků, týkajících se zpěvákovy povahy. Podle psychiatričky není Blythe zvýšeně agresivní a netrpí ani poruchou osobnosti. Soudní psycholožka však zmínila jeho hysterické a nelítostné rysy.

Video  Randy Blythe přichází k soudu, vyslechne si rozsudek  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Odbornice rozdílné pohledy na zpěváka vysvětlily tím, že psycholožka posuzuje obecně osobnost a psychiatrička určuje, zda osobnostní rysy jsou v daném případě nebezpečné.

banan25 ( 5. března 2013 22:08 )

Někdo zase dělá satanistické rituály, někdo je zoofil, jiný pedofil, jiný jí ho..vna apod. I to můžeme brát jako fakt. Nic to nemění na podstatě věci. Jedna věc je ale jistá - že hudba a podobné prezentace nejsou subjektivní , ale objektivní ... v těchto případach to zcela objektivně devastuje mentální úroveň posluchačů i jejich zdraví atd.

nafta ( 5. března 2013 21:52 )

Nie, budeme prerušovať koncerty a prosiť takýchto chujov aby opustili pódium a dovolili nám pokračovať v hraní. Tak si to myslel ty trubka?

cert ( 5. března 2013 21:48 )

Ale ono se to prokázalo, že do něj strčil, a že ten kluk proto zemřel.

cert ( 5. března 2013 21:40 )

Tak je pozabíjíme!

pozzzor ( 5. března 2013 21:04 )

já bych chtěl vědět co posloucháš ty?podle toho jak se prezentuješ,tak to vidím na Rytmuse nebo M.Davida!lidi to prostě poslouchaj a maj rádi,tak je nech bejt.Randy je super už jenom proto,že chodil na soud a vůbec se k tomu postavil jako chlap.matky toho kluka je mi líto,ale je vidět,že šlo hlavně o 10 mega a nic jiného.takže dobře,že to tak dopadlo banáne

Zobrazit celou diskusi