Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stála pod pódiem vedle Dana (†19): Viděla jsem, jak ho metalista Randy shodil!

Autor: simao, ČTK - 
4. března 2013
13:08

VIDEO: Výpověďmi dalších svědků se vrátil případ metalového zpěváka Randyho Blythea do pražské soudní síně. Vyjímala se mezi nimi mladičká, modrovlasá metalová fanynka, která stála v první řadě vedle zpěvákovy oběti Dana (†19). Na vlastní oči a "z první ruky" viděla, k čemu při koncertu došlo.

Incident při vystoupení americké metalové skupiny Lamb of God v pražském Abatonu z roku 2010 stále čeká na své rozřešení. Podle obžaloby zapříčinil zpěvák Randy Blythe smrt teprve devatenáctiletého fanouška Dana, kterého měl surově shodit z pódia.

A zatímco někteří tvrdí, že nešlo o nic neobvyklého a o nešťastnou shodu náhod, před soudem dnes vystoupila mladá svědkyně, která stála vedle Dana v první řadě pod pódiem.

Padal do lidí, dav se rozestoupil

S Danem a jeho partičkou se prý dívka seznámila až na koncertě. Společně "pařili" v první řadě, a tak na vlastní oči viděla, jak mladík šplhá na pódium. V tu chvíli však prý k němu přistoupil Blythe, chytil Dana za ramena a shodil mezi lidi. Dav se však v osudnou chvíli rozestoupil a mladík dopadl na podlahu. Kamarádi mu ještě zavolali záchranku, Dan však zraněním hlavy v nemocnici podlehl.

Policie obvinila amerického zpěváka z ublížení na zdraví s následkem smrti a Blytheovi tak hrozí až 10 let vězení. Pozůstalí se navíc k obžalobě připojili s požadavkem na odškodnění ve výši deset milionů korun. Hudebník se začátku hlavního líčení v únoru účastnil a na dnešní projednání přislíbil návrat. Do soudní síně pak skutečně přišel.

Video  4. března opět pokračoval soud s americkým metalovým zpěvákem Randym Blythem. Byli jsme u toho  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Posudky: Randy netrpí poruchou osobnosti

Dnes pak došlo k přečtení znaleckých posudků, týkajících se zpěvákovy povahy. Podle psychiatričky není Blythe zvýšeně agresivní a netrpí ani poruchou osobnosti. Soudní psycholožka však zmínila jeho hysterické a nelítostné rysy.

Odbornice rozdílné pohledy na zpěváka vysvětlily tím, že psycholožka posuzuje obecně osobnost a psychiatrička určuje, zda osobnostní rysy jsou v daném případě nebezpečné.

Řídil opilý, močil na veřejnosti

Závěry posudků přitom čerpaly i z Blythova popisu předchozích konfliktů se zákony. Zpěvák údajně uvedl, že před lety dostal pokutu za rychlou jízdu, opilost nebo močení na veřejnosti. Psycholožka z toho prý usoudila, že má tendenci k překračování společenských norem. "Blythe není zvýšeně agresivní," dodala však psychiatrička.

Soudce před úterním vynesením verdiktu ještě vyslechne na návrh obhajoby znalce z oboru biomechaniky. Jeho posudek je zaměřený na fyzikální okolnosti zranění, kvůli kterým mladík zemřel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mememumu ( 5. března 2013 13:42 )

No, milá fetko, ona ta modrooká fetka tvrdí, že neodešel po svejch? Tebe neučili na fetkoškole číst?

satanklaus ( 4. března 2013 18:49 )

To nebyla jedna z verzí, to je jediná, mnoha svědky potvrzená verze, to že odešel po svejch, která je v naprostym rozporu s nablblou výpovědí tý modroký fetky.

mememumu ( 4. března 2013 17:38 )

Snížení gramáže u čokolád? A to jako u kterých?

picpa ( 4. března 2013 17:28 )

Potravináři podvádějí! Podívejte se, které výrobky snížily gramáž Většina ceny základních potravin po novém roce vyrostla, a to nejen kvůli zvýšení spodní sazby DPH, kterou prosadila Nečasova vláda, ale také kvůli jiným aspektům. U hromady potravin, zvláště pak u čokolád, došlo k nenápadnému snížení gramáže. Výrobci, jelikož nechtěli jít s cenou nahoru, jednoduše volili méně okatou variantu a shodili gramáž.

mememumu ( 4. března 2013 16:58 )

To se tak už u úrazů hlavy někdy stává. Proto to časté "ponechání na sledování" v nemocnici při úrazech hlavy, přestože pacient si klepe na hlavu, že mu nic není - stačí drobné krvácení do mozku, nic se neděje a až se tam nahromadí příliš krve, tak šlus, konec. Klidně i po několika dnech.

Zobrazit celou diskusi