Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klíčový svědek proti Toflovu gangu: Policisté mi hrozili smrtí, dal jsem jim 800 tisíc!

Autor: Ondřej Požár - 
4. března 2013
12:41

Policisté Almásy a Tofl mi vyhrožovali smrtí, pokud budu mluvit o hospodářských kauzách. A chtěli po mě půl milionu korun, aby zastavili moje trestní stíhání v kauze likvidace firmy Lavimont. To tvrdí Petr Michek, který u soudu s Toflovým gangem vystoupil jako korunní svědek.

Michala Tofla, zavražděného v Brně-Žebětíně v červnu 2010, a Miloše Almásyho poznal Michek poprvé v roce 2002. Tehdy oba kriminalisté vyšetřovali kauzu, v níž jim Michek jako prostředník předal úplatek 500 tisíc korun od jistého podnikatele za to, že prověřování zastaví.

„Už tehdy mi policisté vyhrožovali, že když o tom budu mluvit, tak oni se to dozví a do dvou týdnů mě fyzicky zlikvidují. Zabitím mi o několik let později konkrétně hrozil Almásy s tím, že to odnesu já nebo moje tři děti. Zaplatil jsem Almásymu s Toflem asi 800 tisíc, aby mi dali pokoj a nevyšetřovali mě,“ uvedl svědek.

Ten byl před třemi lety stíhán za likvidaci firmy Lavimont a soud ho nakonec zprostil viny. Podle něj měli zmínění kriminalisté sazebník za různé úkony: milion korun byla jejich sazba za nájemnou vraždu, za propuštění z vazby milion, půl milionu chtěli za ukončení trestního stíhání, sto tisíc požadovali za zmlácení svědka.

Vazebně stíhaný Almásy při několikahodinovém výslechu Michka, který vlastní správcovskou firmu a pronajímá budovy, jen nechápavě kroutil hlavou a usmíval se.

namoroman ( 4. března 2013 15:37 )

Souhlasím Běžné to možná není, ale ta mafie k tomu sedí...

namoroman ( 4. března 2013 15:34 )

Takoví soudci,policisté,státní zástupci a podobní, kteří jsou představitelé práva a spravedlnosti mají být v případě prokázání na 100% viny(protože to také může být na ně zahrané)mají být potrestáni exemplárně 2-3x vyšším trestem než normální člověk,protože je to zvlášť nemorální a nebezpečné....!!!Potom by si sakra rozmysleli něco páchat a nebylo by tolik podobných případů.Vydírání,raketýring,ná- silí,vraždy to je to proti čemu mají myslím bojovat a ne se tím živit.Proč jsou jejich tresty tak směšně nízké a ko- likrát v podmínce,to nechápe asi nikdo,že?To se tím nikdo nemíní v parlamentu zabývat?!To samé je tunelování a podvody ve velkém,kde jsou ovlivňovány životy normálních lidí,ničení rodin a existencí lidí.To jsou málem zvěrstva na které je šaríja-arabské právo málo...A tady se někdo jen usmívá.Fuj!

ivuska1 ( 4. března 2013 13:01 )

Bezne praktiky policie CR Zkorumpovana mafie

manolla1 ( 4. března 2013 12:57 )

Tomu se ani uvěřit nechce... Silné kafe - humus!

Zobrazit celou diskusi